Rapu-kookoskeito ja curryöljy 9.3.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Rapu-kookoskeito


1 rkl rypsiöljyä inkivääriä valkosipulia
noin 0,5 l kalalientä
1 dl valkoviiniä
3 dl kookosmaitoa
limemehua
sitruunaruohoa
1 rkl kalakastiketta (thai)

kuutioitua rapua tai kuorittuja katkaravun pyrstöjä ohueksi suikaloitua porkkanaa ja purjoa korianteria

1. Kuumenna öljy kattilassa, lisää hienonnettu inkivääri ja valkosipuli. Kuullota hetki.
2. Lisää kalaliemi, viini, kookosmaito, limen mehu, halkaistu sitruunaruoho ja kalakastike.
3. Keitä noin puoli tuntia.
4. Lisää suikaloidut kasvikset ja katkaravut.
5. Mausta hienonnetulla korianterilla ja curryöljyllä.

Curryöljy


vettä
curryjauhetta
rypsiöljyä

1. Sekoita vesi ja curryjauhe tasaiseksi tahnaksi.
2. Lisää öljyä, sekoita hyvin ja anna maustua noin yhden vuorokauden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat