Räpsähtikö peltipoliisi? Näin voit tarkistaa oliko tukka hyvin – kuvan saa nähdä maksutta

Suomeen uusia peltipoliiseja – näin ne toimivat 1:34
Näin Suomen uudet peltipoliisit toimivat.

Jos peltipoliisi sattui räpsähtämään, pohtii moni, onko kuvaa mahdollista saada itselleen. Vastaus kysymykseen löytyy poliisin omilta verkkosivuilta.

Mikäli nimissäsi olevalla autolla on ajettu ylinopeutta siten, että automaattinen nopeusvalvontakamera eli tuttavallisemmin peltipoliisi on räpsäissyt kuvan, on sinun mahdollista myös nähdä kyseinen otos.

Uuden tieliikennelain mukaisissa liikennevirhemaksutapauksissa eli enintään 20 km/h:n ylinopeuksissa kuva on katsottavissa digitaalisessa muodossa poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

Kirjautumalla palveluun on mahdollista nähdä kyseinen kuva, mutta mikäli haluat tilata sen itsellesi, tulee sinun lähettää sähköpostia osoitteeseen automaattivalvonta@poliisi.fi. Poliisi toivoo kuvatilauksen yksilöintiä esimerkiksi asianumerolla.

Kuvaa voi käydä katsomassa myös poliisiasemalla

Mikäli ylinopeutta oli enemmän kuin 20 kilometriä tunnissa ja kyseessä on näin ollen liikennerikostapaus, ovat valokuvat salassa pidettävää esitutkintamateriaalia esitutkinnan päättymiseen asti.

Määräajan jälkeen kuvan voi tilata sähköpostitse osoitteesta automaattivalvonta@poliisi.fi, mutta jälleen kerran poliisi toivoo kuvapyynnön yksilöintiä esimerkiksi ilmoitusnumerolla.

Ajoneuvon omistaja, haltija tai epäilty kuljettaja voi kuitenkin saada kuvan salattuna sähköpostina myös esitutkinnan ollessa kesken. Kuvaa voi lisäksi käydä katsomassa minkä tahansa maamme poliisilaitoksen palvelupäivystyksessä pyytämällä virkailijaa soittamaan Liikenneturvallisuuskeskukseen. Kuva lähetetään virkailijan sähköpostiin ja hän voi näyttää sen sinulle koneeltaan.

Aiheesta uutisoi aiemmin keskiviikkona Ilta-Sanomat.

Lähde: Poliisi

Lue myös:

    Uusimmat