Raportti: Tällainen on suomalaisten unelmakoti!

Mikä on suomalaiselle tärkeää unelmien kodissa? Se ei suinkaan ole miljoonakartano Karibialla, vaan realistinen toive tilavasta, valoisasta ja lähellä työtä ja lasten hoitopaikkaa sijaitsevasta asunnosta.

Tiivituote Oy:n teettämän raportin mukaan koti on tärkeä osa suomalaista identiteettiä – vastanneiden mukaan se on jopa tärkeämpää kuin ammatti, kieli, koulutus tai sukupuoli.

– Tulevaisuuden kotiin pitää mahtua paljon, niin fyysisiä asioita ja esineitä kuin unelmiammekin. Ehkä matka unelmien kotiin on tärkeämpi kuin itse päämäärä, sillä mielikuva täydellisestä kodista muuttuu jatkuvasti, kertoo Tiivin toimitusjohtaja Markku Uotinen.

Suomalaiselle unelmien koti on avara ja valoisa. Jopa 60 prosenttia vastaajista kertoo valon olevan ratkaiseva tekijä hyvinvoinnin kannalta ja sen vaikutusta viihtyvyyteen pidetään olennaisena. Valoisuus onkin hyvä kilpailuetu myös asuntokaupoissa.

Myös palveluiden, työpaikan ja lasten hoitopaikan on hyvä sijaita mahdollisimman lähellä.

Raportti perustuu 3 000 kodinomistajan haastatteluun Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa sekä asiantuntijahaastatteluihin ja trenditutkimukseen. Se on osa laajempaa pohjoismaisia asumisen trendejä selvittävää tutkimusta.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja