Rapitalà Nero d'Avola 2002

  • Italia, Sisilia
  • Tenuta Rapitalà, IGT Sicilia Uutuus
  • Nro 448347
  • Hinta 8,74 €

Tenuta Rapitalan isäntä, Hugues Bernard, Gatinaisin kreivi, on syntyjään ranskalainen. Hänen vaimonsa, Gigi Guarrasi, kuului Palermon suuriin sukuihin ja yhdessä he päättivät lähteä suureen seikkailuun; uudelleen rakennuttamaan maanjäristyksen täysin tuhoamaa Tenuta Rapitalan viinitilaa.

Tarhoille istutettiin tyypillisiä sisilialaisia lajikkeita; Nero d`Avola, Catarratoa sekä tunnettuja kansainvälisiä lajikkeita, kuten Chardonnayta ja Pinot Neroa. Viinikellarit varustettiin uudenaikaisella kalustolla.

Tenuta Rapitala käsittää 175 hehtaaria, joista viljelyksessä on 105 hehtaaria viiniä. Nimensä tila on saanut Rabid-Allah ("River of Allah") joesta, joka virtaa viinitarhojen läpi. Jo nimestä voi päätellä, että kyseinen alue on ollut asutettuna antiikin ajoista lähtien.

Tämän viinin Nero d'Avola rypäleet kasvavat Camporlealen alueella 300-600 metrin korkeudessa. Maaperä on osaltaan tuliperäistä, osaltaan hiekan ja saven sekoitusta. Viini käy perinteisen punaviinikäymisen ja kypsyy isoissa keskipaahteisissa Allier- tammitynnyreissä.

Viini on väriltään rubiinin punainen ja hieman kehittynyt. Tuoksu on runsas ja tiiviin hedelmäinen. Mukana tuoksussa on tuoretta kypsää kirsikkaa. Maultaan tämä keskitäyteläinen viini on runsas. Tammi tuo viiniin paahteisia aromeja sekä mausteisuutta. Kypsien rypäleiden maku korostuu alkoholin tuntuna sekä viikunan makuna. Kevyet ja tasapainoiset tanniinit tuovat ryhtiä tälle maukkaalle viinille.

Minkä kanssa?

Tämä viini on loistava kesän mutkattomiin grillaushetkiin. Piano Malteselle hyviä ruokia ovat grillattu kana tai possu kevyen mausteisessa marinadissa sekä uudet perunat ja kesäsalaatti. Mukaan hyvää seuraa ja tätä viiniä niin päivä on parhaimmillaan.

Tarjoile noin 16-18 asteisena.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja