Ranskasta kiusallinen EM-väite – Didier Deschamps tylytti ruotsalaistoimittajaa: "Katso jotain muuta"

Jalkapallon viime vuosien menestysmaa Ranska ei ole mitenkään vakuuttanut tämän kesän EM-turnauksessa.

Päinvastoin. Ranska on tehnyt juuri ja juuri tarvittavan, minkä myötä se on edennyt välierävaiheeseen.

Ranska kaatoi puolivälierissä Portugalin vasta pilkkujen jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi tapahtumaköyhän ja ankean mittelön jälkeen lukemiin 0–0.

Ranskaa on syytetty tylsyydestä ja passiivisuudesta. Näitä väitteitä ei ole esitetty pelkästään kansan syvistä riveistä, vaan asia on tuotu julki myös Ranskan joukkueen päävalmentajalle Didier Deschampsille.

Yahoon mukaan ”ruotsalaistoimittaja” kysyi Deschampsilta maanantain lehdistötilaisuudessa, että mitä mieltä hän on tylsyysväitteistä.

Deschamps latasi vastapalloon.

– Jos sinä kyllästyt, niin tiedätkö mitä? Katso jotain muuta peliä. Ei sun tarvitse katsoa meidän matsejamme, Deschamps murahti.

– Nämä ovat EM-kisat. Haastetta riittää, ihan kaikilla, Deschamps jatkoi.

– Olemme pystyneet kuitenkin aiheuttamaan iloa ranskalaisille näiden vaikeiden aikojen keskellä, Deschamps viittasi Ranskassa paljon kuohuntaa aiheuttaneisiin parlamenttivaaleihin.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Deschamps ei suinkaan lopettanut ruotsalaistoimittajan tylytystä.

– Olen pahoillani, jos ruotsalaiset eivät tykkää meidän jalkapallostamme. Ei tuo minua sen enempää kiinnosta, maan menestysluotsi sivalsi.

Deschamps, 55, voitti pelaajana Ranskan kanssa MM- (1998) ja EM-kultaa (2000). Valmentajana hän luotsasi Ranskan maailmanmestariksi vuonna 2018.

Tämän lisäksi Ranska voitti Deschampsin alaisuudessa Kansojen liigan kaudella 2020–21. Ranska oli myös hopealla talven 2022 Qatarin MM-kisoissa ja vuoden 2016 EM-kotikisoissa.

Ranska kohtaa tiistain välieräottelussa Espanjan. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 22.

Lue myös:

    Uusimmat