Briteissä villi kuhina päällä: Englannin johtotähti syrjään EM-kisoissa?

Tulosruutu: Englanti välieriin jalkapallon EM-kisoissa

Englanti kohtaa jalkapallon EM-välierissä Hollannin.

Vaikka Englanti lähti yhtenä suurimpana suosikkina tämän kesän EM-turnaukseen, ei se ole pystynyt vakuuttamaan oikein missään vaiheessa.

Englannin taival on ollut tuskia täynnä. Se eteni välieriin melkoisen käänteen kautta, kun Sveitsi johti joukkueiden puolivälieräottelua jo 1–0.

Bukayo Saka tasoitti ja Englanti venyi rankkareilla voittoon.

Jutun yläreunan videolla juttua Englannin ja Sveitsin EM-puolivälieräottelusta.

Brittilässä käy nyt kova kuhina keskiviikon Hollanti-välieräottelun alla. Kaikista villein pyörittely kohdistuu Englannin johtotähteen, joukkueen kapteeniin Harry Kaneen.

Iso kysymys kääntyy siihen, että pitäisikö Kane tiputtaa Englannin avauksesta syrjään?

– Hän ei vaikuta olevan oma itsensä. Hän ei näytä mitenkään terävältä silloin, kun pallo pelataan hänelle tai kun hän operoi rangaistusboxin tuntumassa. Hän ei meinaa oikein saada vahvuuksiaan esille, Sky Sportsin asiantuntija ja entinen Manchester United -pelaaja Gary Neville sanoi Sveitsi-pelin jälkeen.

Kane on osunut turnauksessa kahdesti.

Juttu jatkuu kuvan alla.

31-vuotias tähtihyökkääjä kärsi orastava selkävaivasta turnauksen alla. Kanen seurajoukkuevalmentaja Thomas Tuchel (Bayern München) paljasti keväällä sen, miten selkävamma vaivasi Kanea jatkuvalla syötöllä.

The Athletic kyselee omassa jutussaan, että ”onko Kane nyt Englannin oma Cristiano Ronaldo?” Tällä viitataan siihen, miten 39-vuotiasta Ronaldosta tuli Portugalille riippakivi tämän kesän turnauksessa.

– (Ivan) Toney on jättänyt positiivisen jäljen, kun hän on hypännyt vaihdosta kehiin Englannin ratkaisuotteluissa. Ollie Watkins pystyy puolestaan tuomaan nopeudellaan erilaisia vahvuuksia pöytään. Kyllä keskustelua voidaan käydä näiden tekijöitä kautta, The Ahtleticin Tim Spiers ja Mark Carey kirjoittavat jutussaan.

The Daily Mail puolestaan näkee, että Valioliiga-seura Brentfordin hyökkääjä Toney, 28, olisi Kanelle täydellinen korvaaja.

– Nyt voi tosissaan käydä vertailuja siitä, miten Cristiano Ronaldo johti Portugalia ja miten Kane on johtanut Englantia, varsinkin puolivälieräottelussa Sveitsiä vastaan. On selvää, ettei kokoonpanossa voi roikuttaa mitään vapaamatkustajia tässä vaiheessa turnausta, Daily Mailin Oliver Holt kirjoittaa.

The Sun vie asian vielä pidemmälle. Lehden mukaan Kane täytyy nyt jättää Englannin avauksen ulkopuolelle.

Gareth Southgaten (Englannin päävalmentaja) pitää tehdä jotain poikkeuksellista, Sunin toimittaja Dave Kidd linjaa, perustellen perään:

– Kane ei ole täydessä kunnossa, eikä hän ole ollut koko turnauksen aikana. Hän itse voi peitellä totuutta, mutta tuo on ihan selvä juttu, Kidd toteaa.

Englannin ja Hollannin välieräottelu alkaa keskiviikkona Suomen aikaan kello 22.

 

Lue myös:

    Uusimmat