Ranskan Rivieran helmet: Hyviä hetkiä Nizzassa

Jo nuoren reilaajan sydän sykähti junan saavuttua Ranskan Rivieralle. Myöhemminkin nenä on osoittanut kohti Välimerta ja erityisesti Nizzaa. Unelmien äärelle on kotoa joskus lyhyt matka.

Maantieteellisesti Ranskan Riviera alkaa Cannes’sta ja yltää Mentoniin, mutta rajat ovat käytännössä suurpiirteiset. Italiankin puolelta löytyy jatkoa Rivieralle: turkoosina kimalteleva meri, rantoja, rannikkokaupunkeja ja vihreinä kumpuilevia maisemia.

Meidän sukupolvemme ei voi niittää kunniaa tämän paratiisimaisen alueen löytämisestä, sillä Rivieralla on ollut asutusta jo reilut miljoona vuotta. Kulttuuri on vanhaa, sillä matkaoppaiden mukaan tuli sytytettiin Nizzassa jo 600 000 vuotta sitten.

Seudun löysivät jo pohjoisesta ja idästä vaeltelevat nomadit, jotka meidän nykyihmisten tavoin etsiytyivät Rivieralle auringon, meren ja hyvän ravinnon houkuttelemina. Monille ikiaikaiset kaupungit, vuoristokylät ja museot ovat tärkeitä, yhdet nauttivat rantaelämästä ja toiset luksuksesta ympärillään ja mahtavista shoppailumahdollisuuksista.

Teksti: Pirjo-Margit Lehtinen

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja