Rallin MM-sarjalle kutkuttavaa tietoa uusista valmistajista – tämän asian täytyy kuitenkin muuttua ennen jättipottia

Moottoriurheilulehti Autosportin mukaan Alpine, Skoda ja Stellantis Group olisivat kiinnostuneita liittymään mukaan rallin MM-sarjaan, mikäli sääntöjä muutetaan. Kaksi valmistajaa kolmesta haluaisi sähkön painoarvon nousevan tulevaisuuden autoissa.

Rallin MM-sarjaan tuli täksi kaudeksi uudet säädökset, joiden tarkoitus on viedä lajia ympäristöystävällisempään suuntaan. Ryhmä valmistajia ja kansainvälinen autoliitto FIA pitivät tapaamisen toukokuussa järjestetyn Portugalin MM-rallin yhteydessä. Ranskalaisvalmistaja Alpine olisi valmis liittymään mukaan, mutta sarjan pitäisi siirtyä täysin sähköautoihin.

FIA on ottanut ensimmäisiä askelia saadakseen tekniset säännöt ja tyyppihyväksynnät valmiiksi täysin sähköisille Rally5-autoille, joille annettiin siunaus viime viikolla Maailman moottoriurheiluneuvostossa. Kaikkien aikojen ensimmäiset puhtaalla sähkövoimalla käyvät ralliautot on määrä pitää autovalmistajien tuotantoautojen kaltaisina, samaan tapaan kuin WRC2-luokassa kilpailevat R5-autot.

Motorsport.com Italia on paljastanut, että Skoda saattaisi olla houkuteltavissa, jos säännöt muuttuvat. Se kilpaili korkemmassa luokassa vuonna 2005. Valmistaja on nyt keskittynyt WRC-luokkaan R5 Fabialla, jonka uusi versio debytoi myöhemmin tänä vuonna.

Stellantis Group, joka omistaa ison liudan automerkkejä, mukaanlukien Alfa Romeon, Citroenin, Fiatin, Maseratin ja Opelin on tarkastellut mahdollisuutta liittyä mukaan MM-sarjaan. Se on panostanut Opel-merkillään täysin sähkökäyttöiseen autoon. 

FIA on vahvistanut, että se järjestää tapaamisen merkittävimpien osakkeidenomistajien kanssa tulevina viikkoina. Tuolloin tarkoituksena on keskustella rallin MM-sarjan tulevaisuudesta. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat