Rakentamiseen valmistautuminen Heinolan asuntomessutalossa

Rakennushankkeen suunnittelulle on aina varattava riittävästi aikaa. Pelkkä arkkitehtisuunnittelu ei riitä, vaan välittömästi kun rakennusluvan myöntämisen jälkeen täytyy käynnistää sekä rakenne- että talotekninen suunnittelu.

Yksi messutalon peruslähtökohdista olikin hyvä sisäilman laatu. Taloon on asennettu kaksi erillistä ilmanvaihtokonetta, jonka ansiosta esimerkiksi suihkussa käydessä tai saunoessa ilmaa voidaan vaihtaa pelkästään sieltä, mistä sitä todella tarvitsee vaihtaa

Energiatalouteen liittyvä tärkeä yksityiskohta on uudenlainen välipohjarakenne. Perinteisesti näissä kaksikerroksissa taloissa höyrynsulkumuovi rikkoontuu välipohjan kohdalla ja siihen tulee eräänlainen
harva, vetoinen kohta. Täällä höyrynsulkumuovi on sijoitettu siten, että se kulkee ehjänä välipohjapalkiston takana. Siten myös tulossa olevat, uudet lämmöneristys- ja tiiveysvaatimuksetkin toteutuvat tältä osin. Itse
välipohjarakenne on toteutettu puun ja betonin liittorakenteena, jollasaavutetaan erittäin hyvät värähtely, ääneeristys- ja paloteniset ominaisuudet.

Kun halutaan rakentaa hyvää laatua, pelkkä hyvä sunnittelu ei riitä vaan projektissa täytyy olla tarkka ja toimiva laadunvalvontajärjestelmä. Tuotantopäällikkö Taito Toiviainen Koskinen Oy/Taloteollisuudesta:

"Tehtaalla on sekä ulkoinen että oma, sisäinen valvonta. Ulkoiseen valvontaan kuuluu ISO 9001 laatujärjestelmä, ympäristöjärjestelmä 14001 ja lisäksi VTT:n tuotesertifikaatti - myönnetty muuten ensimmäisenä Suomessa meille.

Sisäinen laadunvalvonta käsittää tavaran vastaanottotarkastuksen, käyttöönottotarkastuksen sen tullessa linjalle ja tietysti kaikki prosessiaikaiset tarkastukset tuotantolinjalla... Laatukortti kulkee tuotteen
mukana joka työpisteessä. Työntekijät vahvistavat puumerkillään sen toimenpiteen, minkä ovat suorittaneet.

Lopputarkastuksessa sitten katsotaan, että tuote täyttää sille asetetut vaatimukset. Vielä lopputarkastuksenkin jälkeen tapahtuu lähetystarkastus, jonka yhteydessä tuote ja materiaalit valokuvataan.

Toimitusvarmuus on erittäin tärkeä tekijä. Tehdasta kuormitetaan ennakkoon: merkataan asiakkaan nimi ja talotyyppi, minkälaista hän on rakentamassa. Viisi viikkoa ennen varsinaista toimitusta asiakkaalle lähetetään kirje, jossa pyydetään vahvistamaan toimitusaika."

Toiviainen muistuttaa siitä, että asiakkaallakin on omat velvollisuutensa:

"Meidän täytyy saada sähkökuvat tehtaalle, jotta ne voidaan laittaa elementtikuviin. Samoin rakennuslupien on oltava kunnossa, ennen kuin valmistus voi alkaa. Kun nämä tiedot ovat meidän käytettävissämme, toimitus tapahtuu varmasti sovittuna aikana niin elementtien kuin materiaalienkin osalta."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja