Rakastettu Muumipeikko ja pyrstötähti palaa teattereihin – uudistetun version tuottavat Antti J. Jokinen ja Tim Livson

Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuva saapuu valkokankaille Muumien 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. 

Loppukesän ensi-iltojen joukossa elokuvateattereissa nähdään Muumien 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi uudistettu versio Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvaklassikosta. Vuonna 1992 valmistuessaan elokuva oli ensimmäinen täyspitkä Muumi-elokuva ja keräsi Suomessa elokuvateattereihin kaikkiaan yli 176 000 katsojaa. 

Muumipeikko ja pyrstötähti perustuu legendaarisen Tove Janssonin samannimiseen kirjaan vuodelta 1946 sekä kirjaan pohjautuvan Lars Janssonin ja Dennis Livsonin alkuperäisideaan. Cinematicin tuottama Muumipeikko ja pyrstötähti (2020) on uudistettu versio Muumi-klassikkoanimaatiosta, joka on nyt saanut uuden elämän. 

Alkuperäisen elokuvan luojan ja tuottajan Dennis Livsonin poika Tim Livson tuottaa nyt uuden elokuvaversion yhdessä Antti J. Jokisen kanssa. Elokuvasta tuotetaan suomen-, ruotsin-, englannin- ja japaninkieliset versiot.

Tiedotteessa kerrotaan, että huippulaatuiseksi uudistetussa elokuvassa on säilytetty alkuperäisen elokuvan tarina sekä klassisen piirtämisen ja kalvoanimaation tyyli. Animaation kuva on päivitetty tämän päivän elokuvastandardeihin ja elokuvan äänimaailma – musiikki, kappaleet ja dubbaukset – uudistettu kokonaan, mutta alkuperäistä kunnioittaen. Elokuvaan on myös sävelletty, sanoitettu ja tuotettu uutta musiikkia.

– Tekninen toteutus on tehty silkkihansikkain alkuperäistä korostaen ja kunnioittaen. Elokuva ei siis ole minun, vaan halusin herättää henkiin alkuperäisen klassikon, antaa sille uuden elämän, Tove ja Lars Janssonin visio säilyttäen, tuottaja Antti J. Jokinen kuvailee tiedotteessa. 

– Muumipeikko ja pyrstötähti ansaitsee nykypäivän standardien mukaisen esitysmahdollisuuden valkokankailla. Tulevaisuuden teknologia on tämän mahdollistaja, ei niinkään alkuperäisen modernisoija tai muuttaja.

Suomenkielisessä versiossa ääninäyttelevät Joonathan Kettunen, Jarmo Koski, Sarika Lipasti, Kristiina Halttu, Carl-Kristian Rundman, Tuomas Uusitalo, Antti L.J. Pääkkönen, Heljä Heikkinen ja Markus Niemi. Ruotsinkielisen version äänirooleissa kuullaan Christoffer Strandberg, Max Forsman, Saga Sarkola, Maria Sid, Carl-Kristian Rundman, Andreas af Enehielm, Oskar Pöysti, Alma Pöysti ja Lasse ”Redrama” Mellberg.

Lue myös:

    Uusimmat