Rakastatko syksyä? 10 ihanaa vinkkiä nautiskeluun!

Vaikka moni kaipaa taas kesää, on syksykin monelle tärkeä vuodenaika: Pimenevät illat, kynttilänvalo ja hyvä kirja ovat syysnauttijan salaiset aseet. Listasimme 10 ihanaa keinoa nauttia tunnelmallisesta ajasta.

1. Päivitä kodin sisustusta

Hanki uusi paksu torkkupeite ja ihanasta pimeneviltä illoilta suojaavat verhot. Syksyllä kannattaa suosia lämpimiä sävyjä ja pehmeitä materiaaleja.

2. Toteuta itseäsi käsitöillä

Kudo itsellesi tai lahjaksi uudet paksut villasukat tai suloinen myssy.

3. Kokkaa antaumuksella

Voiko olla parempaa hetkeä nauttia keittiön antimista ja kokkailla antaumuksella? Hae inspiraatiota Makuja-osiosta ja ryhdy työhön – leipoisitko vaikka itse leipää, yllättäisitkö perheen marjapiirakalla tai tekisit samettisen pehmeää keittoa.

4. Valoa pimeyteen

Luo kotiin tunnelmaa erilaisilla kynttilöillä ja tuikuilla. Pihan ja parvekkeen valaisuun sopivat upeat myrskylyhdyt. .

5. Kuppi kuuma

Tee, glögi ja muut kuumat juovat kuuluvat syksyyn. Trenditietoisen kupissa höyryää tänä syksynä terveellinen valkoinen tee tai kofeiiniton rooibos. Herkuttele vaikkapa appelsiini-kaakaokahvilla.

6. Lettukestit

Letut ja mansikkahillo kuuluvat kesään, mutta räiskäleet maistuvat myös syksyllä! Paista iso kasa lettuja ja tarjoa niiden kanssa suolaisia ja makeita täytteitä. Jos lettujen paisto tuntuu liian työläältä, tee mehevä pannukakku. Kokeile näitä reseptejä!

7. Saappaat jalkaan ja retkelle

Pukeudu lämpimästi, pakkaa kori täyteen herkkuja ja suuntaa syysretkelle. Ennen ensimmäisiä pakkasia voi metsästä löytää vielä sieniä tai marjoja.

8. Kodissa tuoksuu omenapiirakka

Ei syksyä ilman omenaherkkuja! Leivo kotimaisista omenoista mehevä piirakka tai rapea paistos.

9. Koristele koti

Oksista, lehdistä ja marjoista saa kauniita ovi- ja pöytäkoristeita. Etsi läheisestä metsästä tai lenkkipolun varrelta aarteita ja askartele syksyisiä koristeita.

10. Nauti ja herkuttele!

Syksyllä saa ja pitää herkutella. Juustot, tapakset ja viini sopivat täydellisesti syksyn illanistujaisiin! Kutsu ystävät kylään espanjalaiseen tapasiltaan tai järjestä juusto- ja viinimaistajaiset. Katso vinkit juustolautasen kokoamiseen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat