Mainos

Rajua photoshoppausta – kuvaaja paljastaa salaisuudet kauniiden mallikuvien takaa

Muun muassa Victoria’s Secretin malleja kuvannut nainen paljastaa, kuinka paljon täydellisiltä näyttäviä mallikuvia oikein muokataan.

Syy kuvien muokkaamiseen on yksinkertaisesti kaupallinen. Refinery29-sivustolle paljastuksia työstään tehnyt kuvaaja Sarah kertoo, että mallikuvat ei läheskään aina vastaa todellisuutta. Hänen mukaansa kaikilla malleilla on selluliittia, ihokarvoja ja aknea, jotka eivät näy lopullisissa kuvassa.

Kuvaaja haluaa ihmisten ymmärtävän, että katumainoksissa näkyviä vartaloita on kirjaimellisesti muokattu päästä varpaisiin.

Uimapuvut saadaan istumaan väkisin

Uimapuvut eivät aina istu malleille täydellisesti. Jotta bikinit saataisiin näyttämään hyviltä hoikkien mallien päällä, niiden yläosiin työnnetään tyynyjä ja muita täytteitä istuvuuden takaamiseksi. Hoikka vartalo ja isot rinnat eivät ole realistinen yhtälö, kuvaaja kertoo. 

Kurveja parannetaan

Monien yllätykseksi malleja ei useinkaan muokata kuvissa hoikemmiksi, vaan itse asiassa kurvikkaammiksi. Sarahin mukaan monet mallit ovat hoikempia kuin kuvissa näyttävät, minkä vuoksi esimerkiksi pyöreä takapuoli tulee luoda keinotekoisesti.

Kurvikkaampia malleja ei silti palkata, sillä ne eivät todistetusti myy yhtä hyvin kuin stereotyyppisen näköiset mallit. Tämä on kuvaajan mukaan yksi epäeettisimmistä asioista alalla.

Rintaliivit uimapuvun alle

Sarah paljastaa, että olkaimettomat bikinit ovat kaikkein haastavimpia kuvattavia. Rintoja latistavat olkaimettomat bikinit saadaan näyttämään hyviltä push up -rintaliivien avulla. Rintaliivejä käytetään, jotta rinnat saadaan pysymään terhakoina bikinin mallista riippumatta.

Lisää rintojen kokoa

Kuvaajan mukaan rintojen suurentaminen on yksi yleisimmistä muokkauksista, joita kuville tehdään.

Mallien tyypillisin kuppikoko A suurennetaan usein moninkertaiseksi. Samalla symmetrisyyttä korjataan ja rintoja kohotetaan.

Ihokarvat häivytetään

Harva meistä on koskaan nähnyt mallikuvissa yhtään ihokarvaa. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että mallit käyttäisivät tuhottomasti aikaa karvojen poistoon. Kuvaaja paljastaa, että asia on itse asiassa päinvastoin. Monet mallit eivät aja välttämättä edes kainalokarvojaan, sillä he tietävät, että kuvia muokataan jälkikäteen.

Vartaloita vaihdetaan

Kuvaajan mukaan vartalon osien, kuten käsien tai jalkojen vaihtaminen kuvankäsittelyohjelman avulla mallilta toiselle on yleistä. Joskus raajojen vaihtaminen on helpompaa kuin virheiden peittäminen. 

Video: Mitkä muotimyyteistä pitävät todella paikkansa? Katso vastaus videolta.

2:32

Lähde: Refinery29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.