Mainos

Raju mutavyöry katkaisi tien – kokonainen kaupunki saarroksissa Uudessa-Seelannissa

3:18

Uuteen-Seelantiin iskenyt trooppinen myrsky on jättänyt tuhansia saarroksiin. Takaka-niminen kaupunki on joutunut lähes kokonaan saarroksiin mutavyöryn katkottua tien.

Kaupungissa on nyt motissa 1 000 turistia ja 5 000 paikallista asukasta. Ainoa keino päästä kaupungista on turvautua vene-, helikopteri- tai lentokonekyytiin. Jos edellä mainituilla kyydeillä ei kaupungista halua poistua, pitää odottaa viikonpäivät, jotta kaupunkiin johtava tie on saatu raivattua ja korjattua myrskyn jäljiltä.

Uuteen-Seelantiin iskenyt myrsky oli jäänne Gita-sykloonista, joka aiemmin runnoi Tongan saariryhmää, tuhoten koteja, kirkkoja ja historiallisesti merkittävän parlamenttitalon. Vaikka tuhoisimmat myrskytuulet laantuivat, raju sade riitti aiheuttamaan vahinkoja ympäri maata, vaikka pahoilta tuhoilta vältyttiin.

Maan pääkaupunki Christchurch asukkaita on kehotettu pitämään suihkukäynnit lyhyinä ja välttämään vaatteiden pesua, koska kaupungin jätevesijärjestelmä on kovilla sadeveden vuoksi. Kymmenet koulut ovat suljettuja ja maassa kärsitään sähkökatkoksista. Tänään sää on kuitenkin ollut jo aurinkoinen myrskyn jätettyä Uuden-Seelannin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.