Raju kritiikkivyöry: Ruotsi tyrmistyi Tre Kronorin shokkitappiosta – "Fiasko!"

Latvia sekosi Ruotsi-voitosta – tältä näytti torilla, kun voittomaali syntyi 1:31
Latvia sekosi Ruotsi-voitosta – tältä näytti torilla, kun voittomaali syntyi.

Ruotsi koki tyrmäävän shokkitappion MM-kisojen puolivälierissä, kun se hävisi Latvialle maalein 1-3. Ruotsalaismedia lyttäsi joukkueen suorituksen tylyn sanoin.

MM-kisojen toinen isäntämaa Latvia järjesti kiekkokevään suurimman yllätyksen, kun se löi Ruotsin ja eteni ensimmäistä kertaa välieriin.

Tre Kronor lähti MM-pudotuspeleihin vahvan lohkovaiheen jälkeen yhtenä ennakkosuosikkina, mutta haaveet maailmanmestaruudesta murenivat tylysti hurmiossa olleen latvialaisyleisön edessä.

Ruotsalaismedia lyttäsi joukkueen suorituksen tylyllä tavalla.

– Jättimäinen epäonnistuminen Tre Kronorilta, SVT:n asiantuntija Håkan Loob toteaa.

– Tre Kronor pelasi seitsemän peliä alkulohkossa. Yksikään pelaaja ei juhlinut maaliaan. Se kertoo minulle, millainen intohimo heillä on jääkiekkoon. Nyt he kohtasivat joukkueen, jolla oli intohimoa, Ruotsin kiekkolegenda Jonas Bergqvist tylyttää Aftonbladetin mukaan.

Ruotsi oli puolivälieräottelussa niskan päällä, mutta Latvia vastasi maaleista. Latvian Arturs Silovs venyi tolppien välissä peräti 40 torjuntaan päästäen vain yhden kudin selkänsä taakse.

– Se, että Tre Kronor tekee yhden surkean maalin 41 laukauksellaan monista ylivoimamahdollisuuksista huolimatta, on fiasko, Expressenin toimittaja Sanny Lindström kirjoittaa kommentissaan.

Tre Kronorin otteet MM-kisoissa ovat olleet viime vuosina heikkoja. Kevään 2018 maailmanmestaruuden jälkeen Ruotsi ei ole pelannut kertaakaan mitalipeleissä.

– Fakta siitä, ettei Ruotsi ole päässyt puolivälieriä pidemmälle sitten vuoden 2018. Sitä ei voi hyväksyä. Voimme rehellisesti sanoa niin. En koskaan hyväksy sitä, että Ruotsi putoaa puolivälierissä. En koskaan, Lindström jyrisee.

– Jälleen uusi fiasko. Kuinka monta vielä Ruotsin maajoukkue voi kestää? Aftonbladetin Mats Wennerholm kirjoittaa kirjoituksessaan.

Lue myös:

    Uusimmat