Leijonat pysäyttänyt Kanada-sankari hamusi Suomen pelaajan puheille – "Jopa tyttöystäväni tekstasi hänen vaimolleen"

Kanadan jääkiekkomaajoukkueen maalivahti Samuel Montembeault aikoi mennä Suomen hyökkääjän Joel Armian puheille torstain MM-puolivälierän jälkeen. Joukkueensa tuki ja turva makusteli myös Latvia-välierällä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat pyöritti peliä puolivälierässä pitkiä pätkiä, mutta maalia Suomi ei ollut saada millään tehtyä. Kanada sen sijaan rankoi kylmän kliinisesti ja voitti pelin lopulta 4–1, viimeinen osumista tehtynä tyhjään rysään.

Hienoa turnausta pelaava Montembeault oli Kanadan hahmoja. Hän sai itsensä kerta toisensa jälkeen terävästi kiekon tielle – jos limppua ei ollut blokattu jo matkalla, kuten myös monesti oli. Vain Teemu Hartikaisen loppuminuuteilla survomalla maalilla ohitettu Montembeault torjui taistossa 27 laukausta.

– Tuntuu todella hyvältä. Toisella puolella oli todella hyvä ja taitava joukkue. Tiesimme, ettei siitä tulisi helppoa heidän areenallaan yleisönsä edessä, mutta pelasimme todella hyvän pelin. Kolmas maali (Michael Carconen osuma ajassa 42.54) vei paljon painetta pois hartioiltamme ja pelasimme todella hyvän kolmannen erän sen jälkeen, Montembeault perkasi MTV Urheilulle.

Montembeault kehui Kanadan pelaajien uhrautuvaa kiekkojen pysäyttämistä ja nosti pelistä esiin tärkeän yksittäisen hetken.

– Juuri ennen toista maaliamme Ethan Bear blokkasi laukauksen puolustusalueellamme. Menimme siitä toiseen päähän ja teimme maalin.

Montembeault, jonka koko turnauksen torjuntaprosentiksi kirjataan nyt viidestä pelatusta taistosta 94,9, sanoi olevansa erittäin iloinen joukkueestaan.

– Se oli hyvä taistelu.

Armia "upea jätkä"

Montembeault on pelannut viimeisimmät kaksi NHL-kautta Montreal Canadiensissa, jossa hän jatkaa edelleen uraansa. Tutuksi Canadiensissa on tullut myös Leijonissa jälleen pelannut Joel Armia.

– Hän on upea jätkä. Asuimme samassa rakennuksessa Montrealissa. Jopa tyttöystäväni tekstasi hänen vaimolleen eilen. Menen varmasti puhumaan hänelle pelin jälkeen, Montembeault kertoi.

Lauantaina Kanadaa odottaa välierä Latviaa vastaan. Kanada pelaa tuolloin toista kertaa tässä turnauksessa Nokia Arenalla, kun taas hurmioituneen latvialaisyleisön edessä tähän saakka pelannut Latvia saapuu nyt Tampereelle.

– Pelasimme hyvän ensimmäisen ottelun heitä vastaan (Kanada voitti lohkovaiheessa 6–0). Heillä on kuitenkin kulkenut sen jälkeen, ja he ottivat viidennen tai kuudennen voittonsa putkeen. Saamme todella hyvän otteluparin, Montembeault makusteli.

Latvia paukautti torstaina kuudennen perättäisen voittonsa, kun se yllätti Ruotsin puolivälierässä 3–1.

Lue myös:

    Uusimmat