Rajavartiolaitoksen päällikkö Ilkka Laitinen on kuollut – jäi sairauslomalle noin kuukausi sitten

Rajavartiolaitoksen päällikkönä ja EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin ensimmäisenä pääjohtajana toiminut kenraaliluutnantti Ilkka Laitinen on kuollut, kertoo Rajavartiolaitoksen tiedote.

Laitinen oli kuollessaan 57-vuotias. Hän jäi työkyvyttömyyseläkkeelle syyskuun alussa ja ehti toimia virassaan vain vuoden.

Ilkka Laitinen syntyi Nurmeksessa 1962, ja työskenteli Rajavartiolaitoksella erinäisissä tehtävissä vuodesta 1985 lähtien.

Puolustusvoimien uutislehti Ruotuväki luonnehti vuoden alussa, että tuolloin tuore johtaja kävi puolustusvoimissa reitin alokkaasta päällikköön saakka.

Vuosien 1982–1995 aikana Laitinen kävi sekä Kadettikoulun että Sotakorkeakoulun. Jälkimmäisestä hän valmistui yleisesikuntaupseeriksi.

Laitisesta tuli toukokuussa 2005 perustetun Euroopan rajaturvallisuusviraston Frontexin ensimmäinen pääjohtaja. Tässä virassa hän toimi vuoteen 2014 saakka.

Hän palasi maailmalta Rajavartiolaitoksen esikuntaan vuonna 2015. Hän johti ensin kansainvälisiä asioiden, ja eteni sen jälkeen Rajavartiolaitoksen apulaispäälliköksi vuosiksi 2015–2018.

Rajavartiolaitos suruliputtaa tänään 30.9.2019 toimipisteissään.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Lue myös:

    Uusimmat