Rajan sulkeutuminen sai suomalaiset ryntäämään ostoksille Ruotsiin: Nuuskaa, makkaraa, juustoa, karkkia – pienen ruotsalaiskaupan näkkileipähylly ammottaa nyt tyhjyyttään hamstraajien jäljiltä

10 päivää koronaa sairastanut mies mainitsee taudin pahimmiksi oireiksi kokonaisvaltaisen lihaskivun — yksi oire tuli hänelle täytenä yllätyksenä:"Eiköhän se ohi mene" 3:05
10 päivää koronaa sairastanut mies mainitsee taudin pahimmiksi oireiksi kokonaisvaltaisen lihaskivn – kuuntele haastattelu.

Suomen rajojen sulkeutuminen sai suomalaiset ryntäämään ostoksille länsinaapuriin. Ruotsin puolella Pajalassa sijaitsevasta ICA Nära Lahtis -kaupasta kerrotaan, että takana on kaksi erittäin hektistä päivää. 

Kaupassa työskentelevä Lena Lahti kertoi MTV Uutisille keskiviikkoiltana, että myynti on ollut jopa kolminkertainen tavanomaiseen nähden. Lena Lahti arvioi, että kaupan asiakkaista peräti 85 prosenttia tulee Suomen puolelta.

Suomalaiset ovat ostaneet muun muassa runsaasti nuuskaa ja elintarvikkeita, joita rajan lähellä asuvat ovat tottuneet ostamaan Ruotsin puolelta.

– Ei vain nuuskaa, vaan kaikkia tuotteita, joita he eivät pysty nyt kuukauteen ostamaan ja mitä ei saa Suomen puolelta ainakaan tällä seudulla. Paljon lihatuotteita, pääsiäisjuomaa, poronlihaa, karkkia, falumakkaraa, tiettyjä juustoja, Lahti luettelee. 

Lisäksi kaupan näkkileipähylly ammottaa Lahden mukaan tyhjyyttään. Kaupan kannalta ostosryntäys ei kuitenkaan ole hyvä asia, sillä rajan sulkeutuessa katoavat myös asiakkaat ja samalla koko pääisäisen myynti suomalaisten asiakkaiden osalta. 

– Ei auta kuin kärsiä. Ei sillä voi minkään, Lahti toteaa.

Lena Lahden mukaan rajakauppa on kiihtynyt myös muilla paikkakunnille. 

– Kun laitoimme eilen Facebookiin tästä pienen jutun, niin kaikki eivät edes tienneet, että rajat menevät tänä yönä kiinni. Tämä tuli niin yllättäen. Tänä yönä olemme puoleen yöhön asti auki, kunnes raja sulkeutuu.

Hallituksen päätöksen mukaisesti rajanylitysliikennettä rajoitetaan torstaista kello 00.00 alkaen. Päätös on voimassa 13. huhtikuuta asti.

Lue myös:

    Uusimmat