Mainos

Raisio aloittaa yt-neuvottelut

Raisio aloittaa tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä yt-neuvottelut kasviöljytuotantonsa sopeuttamiseksi markkinatilanteeseen. Raisio aloittaa neuvottelut kasviöljytehtaansa koko henkilöstön lomauttamisesta enintään 90 päiväksi. Neuvottelut koskevat 31 henkilöä.

Talouskriisin vaikutukset näkyvät kasviöljyliiketoiminnassa rypsiöljyn kysynnän heikentymisenä ja sitä kautta alentuneena kannattavuutena.

Globaalin talouskriisin epäsuorat vaikutukset näkyvät myös kasviöljyn hinnanlaskuna ja vientimahdollisuuksien heikkenemisenä. Yksi merkittävä syy on biodieselin valmistuksen vähentyminen raakaöljyn alhaisen hinnan ja talouskriisin vuoksi. Kasviöljyn hinta maailmanmarkkinoilla on laskenut lähes puolella viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Kysynnän heikkeneminen näkyy varastojen täyttymisenä ja kannattavuuden heikentymisenä. Suomalaisen kasviöljyteollisuuden kannattavuutta heikentää myös kotimaisen raaka-aineen niukka saatavuus ja turvautuminen tuontisiemenen käyttöön.

Kasviöljytehtaan tuotteista rouheet Raisio hyödyntää rehutuotannossaan, mutta öljystä vain yksi neljäsosa käytetään oman ruokaketjutuotannon raaka-aineena. Suurin osa valmistetusta öljystä myydään kansainvälisillä markkinoilla.

Kasviöljytuotannon sopeuttaminen markkinatilanteeseen on Raision keino hallita rehuraaka-aineen kannattavuuspaineita. Yritys varmistaa kannattavuutensa säilymisen ja reagoi kysynnän muutoksiin sopeuttamalla toimintojaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.