Raisa Räisäsen katoamismysteerin tutkinnanjohtaja Tamperelaiselle: "Raisan kohtalo selviää vielä"

Vihje 20-vuoden takaa saattaa olla läpimurto Raisa Räsäsen katoamismysteerissä – näin etsintöjä on jatkettu viikonloppuna 2:10
Vihje 20-vuoden takaa saattaa olla läpimurto Raisa Räsäsen katoamismysteerissä – etsintäyhdistys Hejac ry:n puheenjohtaja kertoo, kuinka etsintöjä on jatkettu viikonloppuna

Suomen kenties tunnetuinta katoamismysteeriä 16 vuotta tutkinut rikoskomisario valottaa Tamperelainen-lehdelle ajatuksiaan Raisa Räisäsen tutkinnan jatkosta.

Keskusrikospoliisin tutkijana työskentelevä, Raisa Räisäsen tapauksen tutkinnanjohtaja Paavo Myöhänen voisi jäädä kuluvana vuonna eläkkeelle, mutta näillä näkymin hän jatkaa töitään tapauksen parissa.

– Kyllä minulla on eläköitymispäivästä merkintä ylhäällä. Mikä se on, niin jätetään se kuitenkin salaisuudeksi, Myöhänen sanoo lehden haastattelussa.

Räisänen katosi Tampereella vuonna 1999. Myöhäsen tutkittavana tapaus on ollut vuodesta 2004 saakka.

Hänen mukaansa vinkkejä on tänäkin vuonna tullut säännöllisesti ja “melkein päivittäin”, kuten hän asian ilmaisee.

Vahva usko ratkeamiseen

Lopulliseen ratkaisuun vihjeet eivät kuitenkaan ole riittäneet. Jos tilanne ei muutu ennen Tuomisen eläköitymistä, juttu siirtyy toiselle tutkijalle. Rikoskomisario uskoo, että 16-vuotiaana kadonneen tytön tapaus ratkeaa jonakin päivänä.

– Raisan kohtalo selviää vielä, Myöhänen sanoo haastattelussa.

Viimeaikoina Räisäsen mysteeriä on ratkottu vapaaehtoisvoimin Tampereen Hervanta-järvellä. Myöhäsen mukaan mukaan myös KRP:n oli tarkoitus tutkia järvi lokakuun aikana, muun muassa robottikameraa hyödyntäen.

Koronan aiheuttama resurssivaje kuitenkin haittasi suunnitelmia Suomenlahden merivartiostossa, josta poliisi oli pyytänyt etsintöihin virka-apua. Siksi etsintöjä ei ole päästy vielä toteuttamaan.

Lue myös:

    Uusimmat