Voileipäkakku on monien mielestä edelleen se ainoa oikea juhlapöydän suolainen tarjottava. Pieni voileipäkakkukoulu lienee paikallaan juhlien järjestäjille. Avainsanana kakkujen kokoajille on raikkaus ja tuoreus. Majoneesi ja raskaat sulatejuustot kannattaa unohtaa ja käyttää hyödyksi laajaa valikoimaa erilaisia tuorejuustoja, ranskankermaa sekä rahkaa.
Voileipäkakkuihin soveltuvia vuokaleipiä löytyy perinteisinä suorakaiteisina sekä pyöreinä. Lähileipomosta kannattaa tilata etukäteen tarvittavat vuokaleivät. Leipä on parhaimmillaan päivän vanhana, jolloin sen leikkaaminen on helpompaa. Kakun voi koota myös valmiista leipäviipaleista (kakku ei tosin pysy niin hyvin koossa kuin vuokaleivästä valmistettuna). Vaaleasta tai seka-hiivaleivästä tulee mehukkain lopputulos. Ruisleipä on usein liian raskasta ja jää helposti kuivaksi.
Ohessa muutama täytevaihtoehto, joita on helppo soveltaa omien mieltymysten mukaan. Käytä täytteissä lempiraaka-aineistasi ja yhdistä niitä tuorejuustoon, ranskankermaan ja rahkaan. Mausta tuoreilla yrteillä, suolalla ja pippurilla. Lisää raikkautta sitruunamehulla. Voileipäkakkukokille monitoimikoneen teholeikkuri on korvaamaton apu täytetahnojen valmistamisessa.



