Radioteleskoopin vastaanottama mysteerisignaali tuli paljon lähempää kuin ulkoavaruudesta

Avaruutta tarkkailevien radioteleskooppien vastaanottamat voimakkaat signaalit ovat omiaan herättämään vieraita sivilisaatioita etsivien tutkijoiden mielenkiinnon.

Yksi tällainen kiinnostusta herättänyt voimakas signaali on ollut perytoniksi kutsuttu radiosignaali. Australiassa sijaitsevan Parkesin observatorion tutkijat ovat jo vuosia hämmästelleet näitä lyhyitä, mutta voimakkaita signaaleja, jotka vaikuttivat kantautuvan ulkoavaruudesta. Tutkijat kuitenkin tiesivät, että signaalien täytyi tulla jostain lähempää, koska niitä tuli niin laajalta alalta.

Mystisille perytoneille on vihdoin löytynyt selitys. Kyseiset signaalit ovat tulleet paljon ulkoavaruutta lähempää - nimittäin tutkijoiden keittiöstä. Mysteerisignaali tuli keittiössä olevasta mikroaaltouunista. Teleskooppi alkoi vastaanottaa perytoneja silloin, kun tutkijat avasivat päällä olleen mikroaaltouunin oven ennen ajastimen kilahdusta.

Asiasta kertova teknologiasivusto Gizmodo toteaa, että ilmeisesti mikroaaltouunin magnetroni ei ehtinyt sulkeutua kokonaan, kun laitteen ovi avattiin kesken ruuan lämmityksen. Tällöin oven kautta ehtii vapautua radioaaltojen purskahdus, joka synnytti teleskoopin havaitseman mysteerisignaalin.

Lue myös:

    Uusimmat