F1:ssä muhii iso huijaamiskohu – Valtteri Bottas hämmensi soppaa ovelalla tavalla

F1-sarjassa Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton varmisti jo uransa kuudennen maailmanmestaruuden sunnuntaina Yhdysvaltojen Austinissa. Viikonlopun isoin puheenaihe liittyi kuitenkin Ferrariin, jonka vauhti katosi kuin tuhka tuuleen.

Sunnuntain kisan jälkeen Red Bullin Max Verstappen syytti Ferraria suorasanaisesti huijaamisesta. Tämä puolestaan raivostutti Ferrarin leirin.

Tapaus oli tapetilla myös sunnuntain kisan lehdistötilaisuudessa. Motorsport-magazinin toimittaja Christian Menath kysyi kisassa kolmanneksi tulleelta Verstappenilta ja voittoon ajaneelta Valtteri Bottakselta siitä, että olivatko he yllättyneitä Ferrarin vauhdin katoamisesta.

– En ole yllättynyt lainkaan. Varsinkaan sen jälkeen, mitä on tullut ulos. Kaikki selittyy sillä, Verstappen aloitti, viitaten siihen, miten Ferrari on raporttien mukaan hyödyntänyt sääntöjen porsaanreikää bensavalmisteratkaisuissa.

Mercedeksen suomalaiskuski Bottas päätti hämmentää soppaa, varsin ovelalla tavalla.

– Siis mitä on tullut ulos? Bottas tiedusteli, mukamas tietämättömänä.

– Pala paperia, Verstappen vastasi.

– En ole nähnyt sitä, Bottas jatkoi hassuttelua.

Bottakselta kysyttiin perään, että onko hän yllättynyt Ferrari-käänteistä.

– Selvästi! Verstappen hyppäsi väliin.

– Noh, todellisuudessa, olen kyllä. Koska en ole nähnyt tuota paperia. Odotan innolla, että näen sen, Bottas sanoi hymyillen.

– Mutta kyllä, tämä on ollut aika hurjaa. He tuntuivat jäävän jälkeen heti kisan alussa. Red Bull sen sijaan oli todella vahva, kuten he ovat olleet viime aikoina. Mutta… kyllä, Bottas sanoi koko kohusta. 

Lue myös:

    Uusimmat