Rääppiäispasta 27.12.2001

Toimittaja Ari Malmberg

200 - 300 g joulukinkkua
tai -kalkkunaa
1 sipuli
1 punainen paprika
1 tomaatti
öljyä
tuoretta chiliä
valkosipulia murskattuna
1 dl kasvisrasvakermaa
suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa
noin 400 g pastaa

1. Leikkaa joulukinkusta tai -kalkkunasta ohuita suikaleita.
2. Kuori sipuli ja poista paprikasta kanta ja siemenet. Pane pastavesi kiehumaan.
3. Hienonna sipuli ja leikkaa paprika ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Poista chillistä siemenet ja hienonna chili.
4. Lisää kiehuvaan veteen ripaus suolaa ja laita pastat kiehumaan. Keitä ohjeen mukaisesti kypsiksi.
5. Kuumenna paistinpannulla tilkkanen öljyä, lisää sipuli, paprika, tomaatti ja chili.
6. Lisää kinkku- tai kalkkunasuikaleet ja murskattu valkosipuli.
7. Lisää kasvisrasvakerma ja anna kiehahtaa.
8. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.
9. Valuta keitetystä pastasta vesi pois ja lisää kastike pastan päälle.
10. Tarjoa rääpiäispastan kanssa vihreää salaattia.

Lue myös:

    Uusimmat