Pyykit koneesta kaappiin

Pyykin voi kuivattaa sisällä tai ulkona, narulla tai kuivausrummussa. Pyykin jälkikäsittelystä yleisintä on silittäminen, lakanoita ja muita isoja tekstiilejä mankeloidaan. Silittäminen ei ole välttämätöntä, sillä etenkin tekokuidut siliävät kuivuessaan. Silitetty vaate on kuitenkin siistin näköinen ja mukavan tuntuinen.

Niksi paikallaan - helpota homma

- Pyykki kuivuu parhaiten jos se on hyvin lingottu. Pesukonetta hankittaessa on hyvä kiinnittää huomiota lingon tehokkuuteen. Talopesuloissa on usein erillinen linko, sitä kannattaa käyttää etenkin jos pyykit kuivataan sisällä. - Pyykki oiotaan huolellisesti pesun jälkeen ja mahdollisuuksien mukaan käytetään henkareita, näin vaatteet kuivuvat mahdollisimman sileiksi.

- Kuivausrumpu kuivaa pyykin tehokkaasti ja nopeasti. Useimmat tekstiilit kestävät rumpukuivauksen, kuivaamisen lisäksi se sileyttää ja pehmentää pyykin. Tarkista aina hoito-ohjeesta kestääkö vaate kuivauksen kuivausrummussa.

- Vaatteet voidaan silittää hieman kosteana tai käyttää höyryrautaa. Kosteus helpottaa silittämistä ja lopputuloksesta tulee parempi. Silityslämpötila valitaan hoito-ohjemerkin mukaan. Silitys aloitetaan pienistä kohdista, esimerkiksi kauluksesta, ja edetään suurempiin osiin. Tällöin saadaan kerralla sileämpää, eikä vaate rypisty uudestaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja