Pysäytyskuva Liverpool-vahdin sijainnista rankkarikisassa paljasti selvän rikkeen: ”Mitä hyötyä on muuttaa sääntöä, jos siitä ei pidetä kiinni?”

Liverpoolin maalivahdin Adrianin liikahtaminen viivalta jalkapallon Super cupin rangaistuspotkuratkaisussa Chelseaa vastaan herätti ihmetystä C Moren studiossa. Asiantuntija Petri Pasanen ei ymmärtänyt, miksei uusittua sääntöä kunnioiteta.

Adrian torjui jalkaterällään Chelsean Tammy Abrahamin vedon. Pysäytyskuva kuitenkin paljasti, että maalivahti ehti liikahtaa paikaltaan ennen rangaistuspotkun lähtemistä. Sääntöjen mukaan maalivahdin on seistävä maaliviivalla, kunnes pelaaja lähettää pallon matkaan.

– Tämä viimeinen on sitten, että jos sääntöjä tulkitaan oikein, että maalivahdin pitäisi olla viivalla, niin Adrian oli vähän viivan etupuolella, Sami Hyypiä huomautti C Moren jalkapallostudiossa.

Petri Pasanen ei käsittänyt, miten tapaus päästettiin livahtamaan sormien välistä. Nykyteknologialla tapaus olisi ollut mahdollista selvittää nopeasti.

– Sääntöähän on muutettu niin, että nyt riittää, jos toinen jalka on ainakin viivalla, kun pallo lähtee. Mutta mitä hyötyä on muuttaa sitä sääntöä, jos ei siitä kuitenkaan pidetä kiinni? Pasanen ihmetteli.

Ottelu päättyi rankkareilla Liverpoolin voittoon. Varsinainen peliaika päättyi 1-1-tilanteeseen ja molemmat osuivat kertaalleen jatkoajalla.

Ottelun maalikooste:

Supercupin maalikooste 12:07

Lue myös:

    Uusimmat