Pyöräilijät saivat Helsinkiin omat roskakorit – näin keltaiset pömpelit toimivat

Pyöräilijät saivat Helsinkiin omat roskakorit – näin keltaiset pömpelit toimivat 2:23
Osuuko roska pönttöön pyörällä ajaessa? Toimittaja testasi – katso lopputulos videolta!

Helsingin katukuvaan on saapunut räikeä yksityiskohta. Kaupungin asennuttamat kirkkaan keltaiset roskakorit koristavat tienlaitoja viidessä eri kaupunginosassa ja niitä on yhteensä kymmenen kappaletta. MTV Uutiset testasi roskakorien toimivuuden.

Helsingin kaupungin pyöräliikenteen koordinaattori ja liikennesuunnittelija Oskari Kaupinmäki kertoo, että roskakorien sijainti on tarkkaan harkittu.

– Sijainnit on valittu niin, että ne ovat pyöräliikenteen pääreiteillä.

Kaupinmäen mukaan idea roskakoreihin on peräisin pyöräilyn ihmekaupungista Kööpenhaminasta. Siellä noin puolet matkoista tehdään polkupyörillä.

– Tanskassa pyöräilijöiden tottumuksia on seurattu. Joku tykkää juoda kahvia matkalla, toinen syödä jotain. Roskakorien avulla on pyritty pitämään ympäristö siistinä ja kokemukset ovatkin olleet positiivisia.

Roskakorin muoto ja malli on Kaupinmäen mukaan täysin sama kuin Kööpenhaminassa. Miksi muuttaa jotain, mikä on jo todettu hyväksi?

Hanke on kuitenkin vielä kokeiluasteella ja nähtäväksi jää, yleistyvätkö pitkulanmalliset roskapöntöt pyöräteiden varsille pääkaupunkiseudulla.

Lisämukavuuksien avulla ihmisiä houkutellaan myös harrastamaan pyöräilyä enemmän.

– Me keräämme palautetta ja odottelemme, toimivatko ne kuten on toivottu.

Osuuko roska pönttöön pyörällä ajaessa? Toimittaja testasi – katso lopputulos jutun videolta.

Lue myös:

    Uusimmat