Mainos

Puutarhakirjojen monipuoliset uutuudet

Aloittaisinko oman puutarhani päiväkirjan vai unohtuisinko unelmoimaan suomalaisten unelmapuutarhojen pariin? Kevään hauskimmat puutarhaideat löytyvät upeista puutarhakirjauutuuksista.

Puutarha toimii suomalaisille tärkeänä ”kesäolohuoneena”. Siinä missä kodin sisällä mietitään sisustuksen värejä ja muotoseikkoja hyvinkin tarkkaan, pohtii moni myös pihan suunnitteluun liittyviä asioita samalla hartaudella. Kevään puutarhakirjauutuuksista löytyy erinomaisia vinkkejä sekä selkeitä ohjeita oman puutarhan perustamiseen, ideeoimiseen ja hoitoon.

Puutarhapäiväkirjaa pitämään

Erinomainen puutarhan hoitoon, suunnitteluun ja istutukseen perehtyvä teos on Kukoistava puutarha – Väriloistoa keväästä syksyyn. Opas antaa selkeitä vastauksia tärkeisiin puutarhan hoidon peruskysymyksiin ja neuvoo perusteellisesti niin kasvivalinnoissa kuin myös puutarhan hoidon eri vaiheissa. Kirjasta löytyy ohjeita ja ideoita myös pieneen pihaan, ja erityisesti huomiota on kiinnitetty kirjan nimen mukaisesti siihen, että pihasta riittäisi omistajalleen iloa aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Toinen Gummeruksen puutarhakirjauutuus on Puutarhani vuodet. Kirja auttaa lukijaa muistamaan, mitä mihinkin vuodenaikaan puutarhassa on tehtävä. Sivuille voi merkitä muistiin kaiken kiinnostavan ja huomioitavan, mitä omassa puutarhassa tapahtuu kasvukauden aikana.Teos toimii sekä erinomaisena opaskirjana että omana persoonallisena puutarhapäiväkirjana. Merkinnöistä voi olla paljonkin apua jälkikäteen.

Gummeruksen kolmas puutarha-aiheinen kirjauutuus on Viihdytään pihalla. Se antaa ideoita aina kasvien istuttamisesta puutarhan somistukseen. Kirjasta löytyy yhteensä 40 erilaista somistusideaa, joista osa sopii lapsiperheille. Huomioon on otettu siis niin vauhdikkaita leikkejä kestävät pihat kuin rauhallisiin illanistujaisiin tarkoitetut ympäristötkin.

Puutarhaunelmia

Jokainen todellinen kukkien ja kasvien ystävä tarvitsee selkeästi kuvitetun ja monipuolisen kasvioppaan avukseen, jotta eri lajien tunnistaminen ja hoitaminen olisi helpompaa. WSOY:n tämän kevään kirjauutuutena on upeasti kuvitettu Kukat tutuiksi, joka esittelee yli 250 kukkivaa kasvia valokuvina. Kuvien lisäksi kasvien tunnistamista helpottavat selkeästi ja havainnollisesti tehdyt piirrokset kunkin lajin erityistuntomerkeistä.

WSOY:n Suomalaisia unelmapuutarhoja kertoo eri tavoin toteutetuista yksityisistä puutarhoista. Teoksessa esitellään joukko kauneimpia ja kiinnostavimpia suomalaisia puutarhoja – pienempiä ja suurempia, lasten sekä aikuisten iloksi suunniteltuja, kotoiseen ja itämaiseen henkeen toteutettuja. Upeiden kuvien ja ideoiden lisäksi oman mausteensa kirjalle antavat esiteltyjen puutarhojen omistajien vinkit ja kokemukset.

Sisusta ulko-olohuone!

Puutarhassa saa viihtyä, nauttia tai puuhastella. Tekemistä riittää juuri niin paljon kuin sitä jaksaa tehdä, mutta aina välillä on hyvä myös vain istua ja nauttia puutarhan kauneudesta. Puutarhakustannuksen uutuuskirjassa – Hyvänmielen puutarhassa – paneudutaan puutarhan terapeuttiseen vaikutukseen ihmisen hyvinvoinnille. Kirjan mukaan elävät kasvit ja kasvun ihmeen hiljainen seuraaminen tasapainottavat ihmismieltä.

Hyvänmielen puutarhan keskeinen sanoma on ennen kaikkea ympärillä olevien materiaalien huomioiminen, niiden luova jatkojalostaminen ja uudelleen käyttäminen puutarhassa aivan uudessa tarkoituksessa.

Kirja rohkaisee luomaan omasta puutarhastaan persoonallisen luovuuden tyyssijan lisäämällä kukkien ja kasvien joukkoon esimerkiksi tavallisia arjen esineitä. Kirjan tekijöiden mielestä puutarhaa voi ajatella yhtenä kodin huoneista, jota voi yhtälailla sisustaa ja ehostaa kuin sisätilojakin.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Gummerus, WSOY, Puutarhakustannus ja Dremstime

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.