Putous-tähti Iina Kuustonen: Meikittä minua ei tunnisteta

Kiireistä näyttelijän arkea elävä Iina Kuustonen viihtyy parrasvalojen ulkopuolella täysin ilman meikkiä.

Putous-sarjasta tuttu näyttelijä Iina Kuustonen, 27, nauttii arjestaan meikittä. Työnsä puolesta usein maskeeraajan penkissä aikaansa kuluttava Kuustonen pitää myös siitä, ettei häntä tunnisteta ilman meikkiä.

– En käytä meikkiä, ja se on ihan mahtavaa. Meikattuna ihmiset tunnistavat minut.

Vapaa-ajallaan näyttelijätär sutaisee hiuksensa kevyesti nutturalle tai vetäisee pipon päähänsä.

– Yleensä olen nuttura tai pipo päässä ja silloin saan olla ihan omana itsenäni rauhassa, Kuustonen paljastaa.

Kuustosella ei ole myöskään omia ehdottomia kosmetiikkasuosikkeja. Näyttelijättären kauneudenhoitotuotteet vaihtelevat, eikä hän halua rutinoitua ihonhoidossaan.

– Se kuluu tähän työhön, että aina maskeerataan joillain uusilla tuotteilla. Minun on osattava pysytellä erossa rutiineista, jotta pärjään roolivaatteideni ja roolimeikkieni kanssa, mitkä ikinä ne sitten ovatkin, Kuustonen muistuttaa.

Lepohetkistä kaikki irti

Näyttelijätär uskoo, että hän viihtyy meikittä siksi, että laittautuminen on niin tärkeä osa näyttelijän työtä. Vaikka Kuustonen viihtyy roolimeikeissä, ei meikkirutiineilla ole sijaa vapaapäivinä. Myös Kuustosen iho saa siis lepoa silloin, kun näyttelijä ei ole töissä.

Kuustonen hemmottelee itseään lepäämällä. Näyttelijätär onkin virtuoosi nukahtamisessa. Keskellä hektistä arkeakin Kuustonen taitaa voimanokosten ottamisen jalon taidon.

– Olen hyvä ottamaan lepohetkistä kaiken irti. Saatan nukahtaa helposti jollain tauolla ja rentoutua. Se on minun selviytymiskeinoni pitkistä päivistä ja tiukoista työrupeamista. Kaikista bussimatkoista tai raitiovaunumatkoista täytyy ottaa lepo irti! Kuustonen hymyilee.

Kuustonen on nähty muun muassa elokuvissa FC Venus ja Vares – Pahan suudelma ja televisiosarjoissa Suojelijat ja Ihmebantu. Tällä hetkellä hänet nähdään supersuositussa Putous-sarjassa kilpailun nuorimmaisena sketsihahmona, Jani-Petterinä. Putouksen lisäksi Kuustonen näyttelee Helsingin herra -sarjan pääosaa Maisaa.


AVA

Teksti: Heli Kuitunen

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja