Putous-tähti Ernest Lawson paljastaa ikävöivänsä vanhaa työtään: "Opettajan työ aina ollut intohimoni"

Putous-tähti Ernest Lawsonin tie näyttelijäksi oli mutkainen.

Video: Ernest Lawsonin sketsihahmo on tällä kaudella Afrobotti. 

Näyttelijä Ernest Lawson tuli suurelle yleisölle tutuksi Putouksen kahdeksannella tuotantokaudella. Nyt hän on ohjelmassa mukana kolmatta kertaa.

Lawsonin tie lauantai-iltojen suosikkiohjelman tähdeksi ei kuitenkaan ollut suoraviivainen.

– Minusta ei pitänyt tulla näyttelijää. En ole haaveillut siitä lapsesta asti, vaan hurahdin vasta aikuisena, kertoo Lawson MTVuutiset.fille.

Oulunsalossa kasvanut Lawson haaveili nuorempana ensin urheilijan, sitten muusikon ammatista. Teatteriin hän tutustui vasta yliopistossa luokanopettajaksi opiskellessaan. Lawson osallistui teatteriproduktioihin ja hurahti improvisaatioon. Pian hän huomasi löytäneensä jotain ainutlaatuista.

– Huomasin, että urheilun ja musiikin antamat tunteet eivät ole millään verrannollisia siihen, kun pääsee lavalle tekemään teatteria.

Lawson valmistui luokanopettajaksi ja työskenteli päivisin alakoulun opettajana. Iltaisin hän näytteli harrastajateattereissa ja keikkaili improvisaatioryhmä Kolinan kanssa. Tätä jatkui kahden vuoden ajan, kunnes Lawsonia pyydettiin mukaan Putoukseen.

Putous vaati kokopäiväistä omistautumista näyttelijän työlle, joten opettajan työt saivat jäädä. Lawson kertoo toisinaan ikävöivänsä koulumaailmaa, erityisesti aina lukuvuoden alussa.

– Opettajan työ aina ollut intohimoni ja olen kokenut olevani hyvä siinä. Kyllä sitä on ikävä.

Lawson nauttii työstään näyttelijänä ja esiintyjänä, mutta ei halua kokonaan hylätä opettajan työtä. Hän ajattelee, että voi palata opettajaksi, jos näyttelijän työt vähenevät.

Putous on muuttanut Lawsonin arkea merkittävällä tavalla, sillä se on tehnyt näyttelijän työstä ja improvisaatiosta hänelle ammatin. Putouksen myötä hän toteaa, että voi kutsua itseään näyttelijäksi

– Se on ollut iso ja merkittävä muutos. Sen sijaan, että lähden kouluun aamuisin, lähden studiolle.

Putous MTV3-kanavalla lauantaisin klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat