Putous-sketsihahmoilla ikimuistoisia hokemia – nämä heitot elävät yhä

Putousta on seurattu suomalaisissa kodeissa jo vuodesta 2010 asti. Vieläkö muistat lauantaina ruutuun palaavan viihdeohjelman legendaariset sketsihahmot ja heidän hokemat?

Putous marssittaa lauantaina starttaavan seitsemännen kauden myötä ruutuun uudet sketsihahmot. Leikkimielisessä kilpailussa näyttelijät esittelevät sketsihahmonsa, jotka muistetaan usein tarttuvista hokemistaan.

Tunnetuimpien sketsihahmojen hokemat ovat jääneet elämään ja saattavat putkahtaa yhä kahvipöytäkeskusteluissa sanontoina. Muistatko vielä nämä aiempien kausien hokemat?

Putouksen ensimmäisellä kaudella näyttelijä Aku Hirviniemen sketsihahmo Marja Tyrni ihastutti kansaa elämäniloisella asenteellaan. Naisen hokemiin kuuluivat muun muassa Suut makiaks! ja Ihanaa Suomen kansa!

Riku Niemisen ensimmäinen sketsihahmo Kete Rahkonen Karjalohjalta oli isänsä poika.

Hänen tunnetuimmat hokemansa olivat: "Piimää, Pontikkaa ja Penaltyshot!", "Maijahii, maijahoo, maijahuu, maijaho-ho!", "Isänsä poika - seo' isäsä poika!"


Aku Hirviniemen esittämä Samppa Linna ihastutti ja vihastutti Turun murteellaan. "Mielenvikast läpändeerausta" ja "saa käyttää mut ei ol pakko hei" ovat sittemmin tarttuneet Turun ulkopuolellekin.


Viime kaudella Antti Holman esittämä Kissi Vähä-Hiilari oli kansan ennakkosuosikki, mutta hahmo sijoittui lopulta toiseksi.

Kissin hokemat ”Elikkä tosissaan” ja ”Mä oon niin tööt” ovat jääneet elämään. Myös Kissin voimalause nousi viime kaudella hitiksi erityisesti somessa.

"Jaksaa, jaksaa, painaa, painaa, elämä on lainaa, kohta oot vainaa! Työntää, työntää, lykkii, lykkii, syvemmälle kykkii, kato tätä tykkii! Iskee, iskee, hakkaa, hakkaa, eestä ja takkaa, ikinä en lakkaa!"


Iina Kuustosen esittämä thaimaalainen Sui-Hing tippui kolmantena Vuoden sketsihahmo -kisasta. Hahmon hokema "Don't wöli bii häpi ending" ja "Massage, veli guud plice" hauskuuttivat kansaa vuonna 2011. 

 


Jussi Vatasen esittämä imatralainen Antsku voitti sketsihahmokisan vuonna 2014. Naisen hokemat ”Mie romahan” ja ”Miullon oikeus miun ommiin tuntteissiin” ovat jääneet elämään kansan keskuuteen. 

Piia Potka oli lihamestari, joka haaveili Sylttykeittiö-kokkiohjelmasta. Hän aikoi voittaa kilpailun verevällä sydämellä ja pihvilahjuksilla.

Hahmon hokemat olivat "Isi aina sanoo, että..." ja "No, mitä laitetaan?"


Näyttelijä Joonas Nordmanin esittämä söpö orava Salme Pasi vei voittajan kruunun viime vuoden sketsihahmokisassa. Liitto-oravan hokemiin kuului muun muassa ”Pehmeet touhuu”, ”Sillai kai”, ”Millai muute” ja ”Mää oon vähä tällanen”.

Petroskoista kotoisin oleva yksityisyrittelijä Svetlana Rönkkö on tehnyt tunnetuksi muun muassa hokemat "Ehkä vähän tuhmaa" ja "Minulla ei ole mitään salattavaa". Jenni Kokanderin hahmo tuli kolmanneksi viime vuoden sketsihahmokisassa.

Jäikö joku suosikkihokemastasi listauksesta? Muistele yhä eläviä hokemia jutun kommenteissa.

Putouksen seitsemäs kausi starttaa MTV3-kanavalla lauantaina 24.10 klo 19.30. Katso tuolloin, millaisia ovat uudet sketsihahmot!

Lue myös:

    Uusimmat