Putkiremontti suunnitteilla? Varo kustannuksia kasvattavaa virhettä!

LVI-asennusalan toimiala- ja työnantajajärjestö LVI-Tekniset Urakoitsijat muistuttaa, ettei putkiremontin tekevää yritystä kannata valita suin päin.

Putki- ja muissa taloteknisissä korjauksissa tilaajat valitsevat usein halvimman tarjouksen viitsimättä selvittää yritysten referenssejä tai taloudellisia taustoja. Rakennusliikkeiden rahoitusongelmat ovat kasvaneet samaa tahtia ja samoista syistä kuin muidenkin yritysten. LVI-TU:n varapuheenjohtaja Ville Hälinen muistuttaa järjestön tiedotteessa, että tämän pitäisi herättää asiakkaat vaatimaan selvityksiä tarjoajien taloudellisesta asemasta ja reagoimaan niihin.

Hälinen kehottaa tarjous- ja urakkaneuvotteluvaiheessa käymään läpi kaikki avoimet asiat, vaikka ne olisivat epämiellyttäviäkin. Epäselviä kysymyksiä ei pidä jättää toteutusvaiheeseen.

Tiedotteessa sanotaan, että hälytyskellojen pitäisi soida, mikäli yritys tarjoaa kokoonsa nähden suurta urakkaa tai sillä ei ole kokemusta vastaavanlaisista projekteista. Myös muita reilusti halvempi hinta vaatii ehdottomasti perusteellisen selvityksen.

– Markkinassa on selviä hermostumisen merkkejä. Huonosti hoidetun kilpailutuksen jäljiltä on vaara, että houkuttelevan tarjouksen tehneen jäljiltä aikataulut venyvät, laatuasiat ovat retuperällä ja lakisääteiset velvoitteet hoitamatta. Pahimmassa tapauksessa urakoitsija tekee konkurssin, jolloin työt pysähtyvät ja kustannukset kasvavat roimasti, Hälinen varoittaa.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: LVI-TU

Lue myös:

    Uusimmat