Putin: Älkää puuttuko meidän päätöksiimme

Venäjän presidentti Vladimir Putin otti Turun vierailullaan voimakkaasti kantaa länsimaiden maahan kohdistamaan kansalaisoikeuksien arvosteluun.

Esimerkiksi laissa, joka kieltää homomyönteisen propagandan levittämisen alaikäisille on Putinin mukaan kyse lasten varjelemisesta haitalliselta informaatiolta.

– Eräissä Euroopan maissa, kuten Suomessa, ollaan sitä mieltä, ettei tällainen rajoitus ole tarpeen. Olkaa hyvä, älkää rajoittako. Mutta pyydämme, ettette puutu duumamme edustajien tekemiin päätöksiin, Putin sanoi.

Putinin mukaan laki ei millään muotoa rajoita homojen oikeuksia.

– Ne ovat tasavertaiset ja täydet, kuten muillakin yhteiskunnan jäsenillä, Putin totesi.

"Järjestöjen toimintaa ei lopeteta"

Toisena kansalaisyhteiskuntaa murentavana lakina pidetään Venäjällä toimiville järjestöille säädettyä velvoitetta rekisteröityä "ulkomaisiksi agenteiksi", jos niitä rahoitetaan kansainvälisesti.

– Venäjä haluaa tietää, mitä maassa tapahtuu ja millaista rahoitusta tulee ja rajoittaa ulkomaista vaikutusta sisäisiin asioihin, Putin perusteli.

Presidentti halusi myös korostaa, ettei Venäjä ole ainut maa, joka on säätänyt vastaavia lakeja.

– Meidän lakimme on paljon liberaalimpi kuin se, mikä on edelleen voimassa Yhdysvalloissa tai mikä äskettäin tuli hyväksytyksi Intiassa. Järjestöjen toimintaa Venäjällä ei lopeteta. Niiden tulee rekisteröityä ja sen jälkeen ne voivat jatkaa toimintaansa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja