Push-up-rintaliiveillä järisyttävä vaikutus naisiin

Kohottavat push-up-liivit eivät ainoastaan nostata naisen dekolteeta näyttävämmäksi – ne myös nostattavat hurjasti naisen itsetuntoa. Tutkimuksen tehneet kysyvätkin: olisiko nyt korkea aikaa unohtaa rintaleikkaukset?

Eri kokoisia ja -näköisiä rintaliivejä on kehitetty muun muassa urheiluun, juhlaan ja arkeen. Oikean kokoiset rintaliivit parantavat tunnetusti naisen ryhtiä sekä ehkäisevät niska- ja selkävaivojen syntymistä. Mutta eritoten push-up-liivien vaikutukset näkyvät naisen henkisessä puolessa.

Manchesterin yliopiston teettämän selvityksen mukaan jopa 75 prosenttia naisista tuntee itsensä itsevarmemmaksi tukevissa ja kohottavissa push-up-rintaliiveissä kuin arkisissa liiveissä.

Professori Geoff Beattien mukaan dekolteen kohottamisella ja itsevarmuuden lisääntymisellä on selvä yhteys. Hänen mukaansa nyt olisikin korkea aika lopettaa naisten "tarpeettomat rintaleikkaukset".

– Toivon, että tämä tutkimus estäisi naisia tekemästä radikaaleja ratkaisuja kohottaakseen heidän itsetuntoaan – kuten esimerkiksi suurennuttamalla rintoja – sillä ainoastaan se mitä nainen pitää yllään, voi vaikuttaa näinkin positiivisesti heihin ja heidän käytökseensä, Beattie kuvaa.

Selvitykseen osallistui ikäjakaumaltaan 20–55-vuotiaita naisia, joita kuvattiin arkipäiväisissä vuorovaikutustilanteissa. Osalla naisista oli yllään push-up-liivit, osa oli sonnustautunut tavallisiin rintaliiveihin. Ne naiset, joilla oli kohotetumpi dekoltee, hymyilivät paljon enemmän: jopa 73 prosenttia useammin! Lisäksi he koskettelivat rennosti otsaansa ja leukaansa eivätkä vältelleet katsekontaktia. Tutkimuksen mukaan päinvastainen käyttäytyminen kuvastaa huonoa itsetuntoa ja -varmuutta. Beattien mukaan tulokset olivat suorastaan järisyttäviä.Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat