Puolustusvoimat kehitti hulvattoman taisteluämpärin ja imetystukiäidit alkavat tukea armeijaikäisiä – näitkö jo nämä pilat?

Muistatko nämä huikeat jekut? Näin suomalaisia jymäytettiin aprillipäivänä 20 vuotta sitten 1:51
Muistatko nämä huikeat jekut? Näin suomalaisia jymäytettiin aprillipäivänä yli 20 vuotta sitten

Yritykset, tiedotusvälineet ja yksityishenkilöt ovat tarjoilleet aprillipäivän kunniaksi kuravettä. MTV Uutiset koosti hullunkurisimmat pilat. 

Aprillipäivä tarjoaa jälleen mahdollisuuden luvalliseen puijaamiseen. Lukuisat pilat ovat levinneet sosiaalisessa mediassa ja tiedotusvälineissä. 

Verokortti on nyt oikea kortti

Verohallinto julkisti aprillipäivän kunniaksi verokortin fyysisen kortin muodossa. Verohallinto kertoo Linkedin-profiilissa vastaavansa tuotteella runsaaseen asiakaskysyntään.

Helposti mukana kuljetettava verokortti toimii maksuvälineenä muun muassa päivittäistavarakaupoissa, etämyyntipisteissä ja veroparatiiseissa. Mukana tulevat lähimaksu, 5G-siru ja luotto-ominaisuus. 

Taisteluämpäri herättää hilpeyttä

Puolustusvoimat kertoi puolestaan Facebookissa uudesta Taisteluämpäri M21:stä, jota luonnehditaan yhdeksi "tämän vuosikymmenen merkittävimmäksi Puolustusvoimien suorituskykyhankkeeksi”.

Taisteluämpäri on kulkenut pitkän tien aina vaatimusmäärittelyistä tänä keväänä alkaneisiin kenttätesteihin asti. Testijakson ja hyväksymisprosessin jälkeen Puolustusvoimat jakaa taisteluämpärin kaikkien varusmiesten lisäksi myös kaikille reserviläisille. 

Katso tästä hauska video taisteluämpäristä:

Imetystukiäideiltä hauska pila

Imetyksen tuki ry keksi myös hauskan aprillipilan, sillä yhdistys kertoi, että tukipalvelujen piiriin pääsee nyt myös armeija-aikana.

Tiedotteen mukaan imettäviä vanhempia on jo vuosikymmeniä varoiteltu tilanteesta, jossa vauvantahtinen imetys ja vauvan runsas sylittely voivat johtaa siihen, että lapsi käy rinnalla vielä armeijaiässäkin. Tukea halutaan nyt kohdentaa erityisesti tälle ryhmälle.

Imetystukiäidit alkavat nyt siis tiedotteen mukaan tukea asepalveluksensa aloittaneita imetettyjä, joita ei koskaan saatu vieroitettua.

Kansallispuistossa uusia linjauksia tulen tekoon

Oman pilansa Facebookissa julkaisi myös Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Julkaisun mukaan uudet linjaukset pakottavat uuteen sääntöön, jonka mukaan myös Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa saa tästä päivästä alkaen tehdä tulia vain tulusten, eli piikiven ja tulusraudan avulla.

Päivityksen mukaan kiviä ja rautoja saa lainaan luontokeskuksista, jos omia ei ole. Apua uuden linjauksen asettamiin haasteisiin on saatavilla teams-yhteyden avulla. 

Eläintarhan eläimet pääsevät pian ehkä Mustikkamaalle?

Korkeasaaren Facebook-postauksessa sen sijaan vitsailtiin poikkeusaikojen vaikutuksella eläimiin. Postauksen mukaan jo neljä kuukautta jatkunut sulku vaikuttaa eläinten arkeen.

Postauksessa kerrotaan, että eläimiä on koulutettu siirtymään tilasta toiseen äänimerkin mukaan. Eläimet ovat oppineet kutsuäänet niin hyvin, että ne päästetään kiertelemään tarhojen siivoamisen ajaksi ympäri saarta.

Kaikki lajit eivät voi kierrellä saaressa samaan aikaan, joten aamupäivisin vuorossa ovat muun muassa kamelit, vuohet, kulaanit ja myskihärät. Petoeläinten, kuten kissaeläinten ja karhujen vuoro on iltapäivällä. Näin petoeläimet saavat aamupäivän kulkijoiden hajuista myös hyviä virikkeitä.

Postauksessa todetaan, että jos sulku jatkuu vielä pitkään, ja eläinten koulutus sujuu yhtä hyvin kuin tähän mennessä, eläimet voidaan päästää ulkoilemaan myös Mustikkamaalle, missä ulkoilijat voivat nähdä niitä. 

Jekkuja keksittiin myös politiikan puolella. Helsingin Siniset kertoi tiedotteessaan, että Helsingin Siniset ja Helsingin Vihreät ovat päättäneet yhdistää toimintansa. Päätöksen seurauksena syntyy uusi yhdistys, Helsingin Turkoosit, joka tavoittelee kuntavaaleissa valtuuston yksinkertaista enemmistöä.

Tiedotteen mukaan Turkoosit nostaa kärkiteemoikseen kaupunkimoottoripyöräverkoston perustamisen, kukkakaalipirtelöt ja luomuliha-lähikasvisruoan kouluihin sekä Helsingin hiilivoiman korvaamisen ydin-, tuuli- ja suomalaisten tahdonvoimalla. 

Juttua korjattu 1.4. klo 17.42: Poistettu jutusta Maaseudun Tulevaisuuden juttu lehmän ternimaidosta tehdystä koronavirukselta suojaavasta nenäsumutteesta. Uutinen on tosi, eikä siis aprillipila. Toimitus pahoittelee virhettä.

Lue myös:

    Uusimmat