Laitila keksi "miinusoluen" ja Helsingin metrossa tarjoillaan pian viiniä – lankesitko näihin aprillipiloihin?

Appelsiinien joukosta löytyi harvinainen suopöllö 2:04 Appelsiinien joukosta löytyi harvinainen suopöllö

Aprillipäivänä ei tunnetusti kannata uskoa, mitä lukee. Myös suomalaisella ruoka-alalla tapahtui tänään "yllättäviä" muutoksia.

Video yllä:  Appelsiinien joukosta löytyi "harvinainen suopöllö"? Tällainen oli paikallislehti Keski-Uusimaan hupsu aprillipila 2018.

Oletko jo mennyt halpaan? Listasimme juoma- ja ruoka-aiheiset aprillipilat 2021!

Laitila keksi "miinusoluen"

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ilmoitti keksineensä oluen, jonka alkoholipitoisuus on negatiivinen.

– Näin miinusolut toimii: juomalla normaalin Kukko Lager -oluen (4,7 %) sekä lisäksi uuden Kukko miinus Lagerin (-4,7 %), päästään alkoholin nauttimisessa nollatulokseen. Huomioitavaa on, että miinusoluet vaikuttavat vain täysin vastaavan oluen kanssa, eli Kukko Lagerin kanssa on nautittava Kukko miinus Lager toimivuuden takaamiseksi, ja Kukko Pilsin kanssa vastaava miinusversio, tiedotteessa kuvailtiin.

Tornion Panimo siirtyy Viroon

Tornion panimo puolestaan ilmoitti siirtävänsä tuotantonsa Viroon. Yhtiön uusi toimitusjohtaja on "virolainen April Pihla", ja panimon uusi markkinointijohtaja on "ruotsalainen Eetta Sill". 

– Panimon on määrä valmistua 31.9.2021, yhtiö tiedotti siitä huolimatta, että syyskuussa on vain 30 päivää.

Karhu lanseerasi "harmaakarhun"

Karhu-olut julkaisi kuvan harmaakarhusta, joka vaikuttaisi lonkerolta.

Saarioinen julkaisi "mämmikasvonaamion"

Saarioinen ilmoitti sopivasti aprillipäivänä laajentavansa liiketoimintaansa wellness-alalle.

– Markkinoille tulee pieni erä uutta mämmikasvonaamiota, yhtiö kirjoitti kuvan kera ja ennusti tuotteestaan "markkinat räjäyttävää" hittiä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Puffet-jäätelössä nyt ruisleipää

Pingviini lanseerasi Puffet Ruisleipä -nimisen jäätelön, jossa on suomalaista ruista ja kermaista vaniljajäätelöä.

– Suunniteltu suomalaiseen makuun, yhtiö hehkutti.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Metrossa tarjoillaan pian viiniä

Viinilehti ilmoitti aloittavansa yhteistyön HSL:n kanssa ja kertoi tuovansa "viinit metroihin heti koronarajoitusten helpotuttua".

Lehden mukaan kaikkiin metrojuniin lisätään ravintolavaunu.

– Helsingin metrolinja ulottuu Etelä-Espoosta Helsingin itäisiin kaupunginosiin ja on peräti 35 kilometriä pitkä. Aloimme miettiä, että kyllä siinä ehtii matkustaessa mukavasti nauttia lasillisen vaikkapa hyvää punaviiniä, HSL:n kehittämisryhmää vetävä ylijohtaja Aimo Annos kommentoi asiaa.

Viinien valikoima metrossa on "suhteellisen suppea, mutta sitäkin laadukkaampi". Tarvittaessa aletaan myydä myös "viinin nauttimiseen sopivia kasvomaskeja", joissa on reikä pillille.

Kauppoihin tulossa hapansilakkasipsejä

Kartanon perunalastut ilmoitti myös uudesta tuotelanseerauksesta: hapansilakkasipseistä.

– Ensi kesän uutuusmakuna merellinen hapansilakka, eli surströmming. Pikantista uutuudesta riittää jaettavaa isommallekin porukalle, somessa maalailtiin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Kouvolan Lakritsi siirtyy autobisnekseen

Kouvolan Lakritsi ilmoitti laajentavansa toimintaansa henkilöautoihin, koska  "lakritsimassalla on paljon renkailta toivottavia ominaisuuksia". 

– Hieman yllättävän tehtaalla tapahtuneen tapahtumasarjan seurauksena huomasimme normaalia jäykemmän lakritsimassan ominaisuuksien sopivan täydellisesti autonrenkaisiin, kertoo Kouvolan Lakritsin toimitusjohtaja Timo Nisula idean synnystä.

Tiedotteen mukaan lakritsimassaa sekoitetaan renkaisiin käytettävän massan joukkoon arviolta 50–70 prosenttia. Kouvolan Lakritsi haikailee myös mukaan kilparadoille ja F1-autoihin.

– Tulevaisuudessa haluamme selvittää lisäksi mahdollisuutta hyödyntää lakritsikastiketta autojen öljynä, summaa Nisula.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Mutti ilmoitti "italialaisten luovuttaneen" – ananas kuuluukin pizzaan

Tomaattikastikkeestaan tunnettu Mutti ilmoitti julkaisevansa 1.4. pizzakastikkeen, jossa on ananas jo valmiina.

– Meidät suomalaiset tunnetaan maailmalla hyvin siitä kuuluisasta sisusta, joka on tälläkin kertaa siivittänyt kansakuntamme historialliseen voittoon taistelussa ananaksen paikasta pizzan täytteenä, yhtiö sanaili.

Tiedotteen mukaan 120-vuotias perheyritys "on joutunut taipumaan suomalaisten tahtoon", sillä "suomalaiset ovat olleet täysin oikeassa, ananas todellakin kuuluu pizzaan".

Orkla ehdottaa sipulisillijäätelöä "vapun piknikeille"

Orkla Finland ilmoitti lanseeraavansa "odotetun Abba-uutuuden", eli sipulisillijäätelön sillipaloilla.

– Onko tässä kesän ykkösherkku? Yhtiö kyseli kuvansa ohessa.

Orklan mukaan "herkku" on "erinomainen tarjottava" vappubrunssille.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Anssi Kela vaihtoi nimeä Vihreiden kuulien vuoksi

Fazerin Vihreät kuulat -makeinen jakaa mielipiteet. Anssi Kela kuitenkin ilmeisesti on kyseisen herkun ystävä, sillä Fazer paljasti 1.4. ryhtyvänsä yhteistyöhön Kelan kanssa. Anssi Kela tunnetaan nyt nimellä Anssi Kuula.

– Fazerilta saamani kolmekiloinen Vihreä Kuula hupenee uhkaavasti. Sen kutistuminen on ajanut mietiskelemään tulevaisuutta, Anssi selitti ajatuksiaan "päätöksen" takana.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Valion Aura kehitti "juustotöhnämunan"

Muistatko vielä töhnämunavillityksen? Legendaarinen Aura-homejuusto kehottaa kansalaisia tekemään tänä vuonna pääsiäiseksi "hieman erilaisia" töhnämunia.

– Leikkaa suklaamunista varovasti hattu pois. Yhdistä AURA juusto ja vaahdotettu kuohukerma kulhossa. Täytä munat. Nauti sillien ja kuraveden kanssa, Aura vinkkaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Katso nämä huikeat jekut! Näin suomalaisia jymäytettiin aprillipäivänä jo vuosikymmeniä sitten:

Muistatko nämä huikeat jekut? Näin suomalaisia jymäytettiin aprillipäivänä 20 vuotta sitten 1:51

Artikkelia päviitetty 1.4.2021 useaan otteeseen: lisätty aprillipiloja sekä video vanhoista piloista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!