Mainos

"Puolustusministeri on impotentti intellektuelli" – solvaukset sinkoilevat Moskovan ja Lontoon välillä myrkkyskandaalin takia

Sanasota brittien ja venäläisten välillä sen kun kovenee. Tänään Britannian ulkoministeri sanoi olettavansa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on henkilökohtaisesti myrkytyspäätöksen takana.

– Meillä ei ole mitään venäläisiä vastaan. Ei ole olemassa mitään russofobiaa tapahtuneen takia. Meidän erimielisyytemme koskee Putinin Kremliä ja hänen päätöksiään, ulkoministeri Boris Johnson sanoi. 

– On hyvin todennäköistä, että kyse oli hänen päätöksestään käyttää hermokaasua brittiläisellä kadulla, eurooppalaisella kadulla ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan, hän sanoi.

"Shokeeraavaa, loukkaavaa"

Venäjällä presidentin hallinto kuvasi ulkoministerin puheita shokeeraaviksi.

– Mikä tahansa viittaus tai maininta presidenttiimme tässä yhteydessä on shokeeraava ja anteeksantamaton diplomaattisten sääntöjen loukkaus, Kremlin edustaja Dmitry Peskov sanoi.

Ulkoministeri Johnson sanoi lisäksi, että Putin esiintyi jokin aika sitten Venäjän televisiossa ja ilmoitti, että tämänkaltaiset ihmiset pitäisi myrkyttää.

Eilen Britannian puolustusministeri Gavin Williamson puolestaan sanoi, että "Venäjän pitäisi häipyä ja tukkia turpansa."

"Ei kovin sivistynyt mies"

Venäjän puolustusministeriö kommentoi lausahdusta sanomalla, että Britannian puolustusministeri on "impotentti intellektuelli". Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov oli hieman hillitympi tämänpäiväisessä kommentissaan.

– Puolustusministeri Williamson sanoo, että Venäjän pitäisi tukkia turpansa. Enpä tiedä, ehkä tämä mies ei ole kovinkaan sivistynyt.

Venäjän odotetaan ilmoittavan tänään brittidiplomaattien karkotuksesta vastatoimena 23:n venäläisdiplomaatin karkotukselle. Britannian mukaan kyseiset karkotettavat venäläisdiplomaatit ovat todellisuudessa vakoojia.

Kello 18.17 täsmennetty jutun viimeistä lausetta lisäämällä sana "venäläisdiplomaatit". 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.