Mainos

Puola saattaa lykätä EU-kansanäänestystä

Presidentti Aleksander Kwasiniewskin mukaan Puolan ei kannata asettaa äänestykselleen päivämäärää, ennen kuin unioni on keskustellut Ranskan ja Hollannin äänestystulosten aiheuttamasta kriisistä.

Puola saattaa lykätä kansanäänestystä EU:n perustuslaista, mikäli ensi viikolla järjestettävä EU:n huippukokous ei tee päätöstä perustuslain kohtalosta.

Puolan kansanäänestys on suunniteltu pidettäväksi lokakuun 9. päivänä presidentinvaalien yhteydessä.

Maan presidentti Aleksander Kwasniewski sanoi tänään Puolan yleisradioyhtiön haastattelussa, ettei Puolan kannata asettaa kansanäänestykselle päivämäärää, ennen kuin unioni on keskustellut Ranskan ja Hollannin torjuvien äänestystulosten aiheuttamasta kriisistä. Hän viittasi myös Britannian päätökseen jäädyttää perustuslain hyväksymisprosessi.

- On mahdollista, että kokouksessa päätetään antaa asialle muutama kuukausi aikaa ja tavata uudelleen paremman valmistautumisen jälkeen. Toisaalta myös päätöksen tekemättä jättäminen on omanlaisensa päätös, Kwasniewski vihjasi.

Presidentiltä kysyttiin myös suoraan, pidetäänkö Puolassa kansanäänestystä, mikäli huippukokous ei pysty tekemään linjausta jatkosta.

- Se on meille vakavasti pohdittava kysymys. On otettava huomioon, ettei ajoituksen muuttaminen ensi vuodelle olisi helppoa, mutta asia jää nähtäväksi, Kwasniewski vastasi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.