Puna- vai valkoviiniä? Juomavalinta paljastaa luonteesi!

Viinivalinnalla on merkitystä – ainakin jos tutkijoihin on uskominen.

French Wines with Stylen teettämä tutkimus paljastaa viinityypin kertovat paljon ihmisen luonteesta.

– Punaviinin juojat ovat yleensä kaikista rennoimpia viininjuojia. Valkoviiniä juovat pitävät yleensä vallitsevasta tilasta, eivätkä halua muutoksia. Roséviinin juojat sen sijaan haluavat vaihtelua, French Wines with Stylen edustaja Gerard Basset kertoo.

Tutkimuksen mukaan punaviinin juojat ovat myös todennäköisemmin koulutettuja ja naimisissa sekä juovat useammin kuin valko- ja roséviinifanit. Valkoviinin juojat ovat tyypillisesti tyytyväisempiä nykyiseen työhönsä, eivätkä ole kiinnostuneita ylemmistä viroista.

Punaviinin juojat tienaavat eniten

Punaviinin juojille yleisiä luonteenpiirteitä tutkimuksessa olivat itsevarmuus, rentous, vahvuus ja älykkyys. Valkoviinifaneista paljastui puolestaan käytännöllinen, ujo, hiljainen, varautunut ja älykäs puoli. Roséviinistä pitävät olivat sen sijaan kovaäänisiä, lämpimiä sekä hurmaavia.

Myös tuloissa havaittiin olevan eroja viinityypin mukaan. Kaikista eniten tienaavat tutkimuksen mukaan punaviinin juojat, keskimäärin 50 000 - 57 000 euroa vuodessa. Valkoviinin juojilla tulot ovat keskimäärin 30 000 - 38 000 euroa ja rosén ystävillä noin 38 000 euroa vuodessa. Roséviiniä juovat vierailevat myös punaviinin ystäviä enemmän Facebookissa.

Tutkimus toteutettiin Britanniassa ja siinä analysoitiin 2000 ihmisen luonteenpiirteitä sekä viinitottumuksia.

Tätä viinivalintasi kertoo sinusta:

Punaviini: Rentous, korkea koulutus, naimisissa, säännöllinen juominen, itsevarmuus, vahvuus, sosiaalisuus ja älykkyys.

Valkoviini: Tyytyväisyys nykytilanteeseen, sinkkuus, muutosvastaisuus, käytännöllisyys, ujous, hiljaisuus, varautuneisuus ja välkkyys.

Roséviini: Halu vaihteluun, kovaäänisyys, lämpö, hurmaavuus, Facebook-riippuvuus, vakaa parisuhde

Lähde: Telegraph

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja