Arjan Leivontanurkan tuoreessa kyselyssä tiedusteltiin lukijoiden leipomistottumuksia.
Kyselyssä pyydettiin lukijoita kertomaan, kuinka usein kotitaloudessa tulee otettua kaulin käteen ja leivottua jotakin. Kyselyyn osallistui yli 600 lukijaa, joista enemmistö (35,5 prosenttia) kertoi leipovansa kerran tai pari kertaa kuussa.
– Kun lapset muuttivat pois omilleen, väheni leivän kulutus romahdusmaisesti ja viikottaiset leipomiset kutistuivat 2–3 kertaan kuussa, perusteli nimimerkki Vilja vastaustaan.
Lähes 33 prosentin kotitaloudessa pullaa tai muita leivonnaisia valmistetaan itse kerran viikossa. Monet kertoivat syövänsä mieluiten omatekoista leipää.
– Aina viikonloppuisin, kun on vapaalla, silloin on ihanaa helliä omia rakkaita tuoreilla leivonnaisilla. Eihän viikonloppu tunnu miltään, jos ei tuoreen pullan tuoksua ole ilmassa. Myllyn Paras -tuotteet ovat suosikkejani, niillä onnistuu aina, kertoi nimimerkki Pirre51.
– Leivon kerran viikossa. Silloin saa aina mieleistään leipää ilman E-koodeja, perusteli puolestaan nimimerkki leipä.
Yli 18 prosenttia lukijoista kertoi leipomisen rajoittuvan työkiireiden tai muiden syiden takia harvemmaksi kuin kerran kuussa. Monet kertoivat leipovansa vain erityistilaisuuksiin.
– Leivon silloin kun on tulossa vieraita. Tai ostan valmistuotteita. Nuorempana, kun lapset olivat pieniä tuli leivottua useammin. Nyt, kun porukka on pesästä ulos lentänyt eikä vieraitakaan juuri käy, ei tule leivottua, perusteli nimimerkki humaniitta vastaustaan.

