Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pullantuoksuinen arki – näin usein lukijat leipovat

Copyright MTV Oyj 2010 / Lehtikuva/Safi Gustafsson
Julkaistu 30.03.2011 10:05

Arjan Leivontanurkan tuoreessa kyselyssä tiedusteltiin lukijoiden leipomistottumuksia.

Kyselyssä pyydettiin lukijoita kertomaan, kuinka usein kotitaloudessa tulee otettua kaulin käteen ja leivottua jotakin. Kyselyyn osallistui yli 600 lukijaa, joista enemmistö (35,5 prosenttia) kertoi leipovansa kerran tai pari kertaa kuussa.

– Kun lapset muuttivat pois omilleen, väheni leivän kulutus romahdusmaisesti ja viikottaiset leipomiset kutistuivat 2–3 kertaan kuussa, perusteli nimimerkki Vilja vastaustaan.

Lähes 33 prosentin kotitaloudessa pullaa tai muita leivonnaisia valmistetaan itse kerran viikossa. Monet kertoivat syövänsä mieluiten omatekoista leipää.

– Aina viikonloppuisin, kun on vapaalla, silloin on ihanaa helliä omia rakkaita tuoreilla leivonnaisilla. Eihän viikonloppu tunnu miltään, jos ei tuoreen pullan tuoksua ole ilmassa. Myllyn Paras -tuotteet ovat suosikkejani, niillä onnistuu aina, kertoi nimimerkki Pirre51.

– Leivon kerran viikossa. Silloin saa aina mieleistään leipää ilman E-koodeja, perusteli puolestaan nimimerkki leipä.

Yli 18 prosenttia lukijoista kertoi leipomisen rajoittuvan työkiireiden tai muiden syiden takia harvemmaksi kuin kerran kuussa. Monet kertoivat leipovansa vain erityistilaisuuksiin.

– Leivon silloin kun on tulossa vieraita. Tai ostan valmistuotteita. Nuorempana, kun lapset olivat pieniä tuli leivottua useammin. Nyt, kun porukka on pesästä ulos lentänyt eikä vieraitakaan juuri käy, ei tule leivottua, perusteli nimimerkki humaniitta vastaustaan.

Noin 13 prosenttia lukijoista kertoi leipovansa edelleen useamman kerran viikossa.

– Leipominen on rentouttavaa ja siinä sivussa syntyy suussa sulavia herkkuja. Kovilla pakkasilla kotiin leviää mukavaa lämpöä ja herkullinen tuoksu, totesi nimimerkki leipurin tytär.

Osallistu Leivontanurkan uuteen kyselyyn: Miten kevennät leipomuksiasi?

Maistuvat korvapuustit

16 kpl

  • Pullataikina:
  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (1 kg, pakaste)
  • tai pullataikinaa (3 dl nestettä)
  • Herkkupuustit:
  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • ½ dl fariinisokeria tai sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • Mantelipuustit:
  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • ½ dl fariinisokeria tai sokeria
  • 100 g mantelirouhetta
  • Toscapuustit:
  • noin 75 g Mantelikuorrutusseosta
  • Hedelmäpuustit:
  • noin 150 g paistonkestävää appelsiini- tai omenamarmeladia
  • kookoshiutaleita tai piparkakkumaustetta
  • Voiteluun: muna, raesokeria

Voitele kohonneet taikinalevyt munalla ja levitä jokaisen päälle pari ruokalusikallista mantelikuorrutusseosta. Levitä tasaiseksi kerrokseksi ja jatka valmistusta alla olevan tekstin mukaan.

Aseta taikinalevyt väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Anna levyjen sulaa ja kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Levitä kohonneiden levyjen päälle ohuelti sulaa rasvaa ja fariinisokeria sekä kanelia. Kokeile myös manteli- tai hedelmätäytettä.

Kääri jokainen levy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle. Jätä sauma alapuolelle. Leikkaa kääröt kahdeksi palaksi ja paina keskeltä niin, että pullaan muodostuvat korvat.

Anna puustien kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle vähän raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, noin 10 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässäShein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä RanskassaTunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suositteleeReijo Laatikainen kertoo keinon ehkäistä muistisairauksia: "Merkittävä vaikutus"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • 13:29
    Verkkokauppa

    Shein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä Ranskassa

  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee