Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pukinkonttiin laitettavat elintarvikkeet vaativat kylmäsäilytyksen

joulukinkku, liha-alan tiedotus
joulukinkku, liha-alan tiedotusCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 13.12.2001 09:02

Helposti pilaantuvia jouluherkkuja ei pitäisi lainkaan laittaa joulupaketteihin, ellei tuotteille voida varmistaa katkeamatonta kylmäketjua valmistajalta lahjan saajalle saakka, suosittelee Elintarvikevirasto. Jos lahja sisältää tyhjiöpakattuja kalatuotteita, juustoja, pateita tai muita helposti pilaantuvia elintarvikkeita, tuotteiden oikeasta säilytyslämpötilasta täytyy huolehtia, jotta tuotteet säilyvät turvallisina. Elintarvikevirasto muistuttaa, että tällaisten elintarvikkeiden huoneenlämmössä säilyttämiseen liittyy ruokamyrkytysriski. Väärin säilytetty tuote myös pilaantuu helposti.

Helposti pilaantuvien elintarvikkeiden säilyttäminen riittävän kylmässä on tärkeimpiä keinoja ruokamyrkytysten ehkäisemiseksi, sillä useimpien ruokamyrkytysbakteereiden toiminta hidastuu merkittävästi alle kahdeksan asteen lämpötilassa. Eräät ruokamyrkytysbakteerit, kuten Listeria monocytogenes ja Clostridium botulinum, pystyvät kuitenkin lisääntymään jopa kolmen asteen lämpötilassa. Riskielintarvikkeita näiden bakteerien suhteen ovat tyhjiöpakatut kylmäsavustetut ja graavisuolatut kalatuotteet. Elintarvikeviraston mukaan näille tuotteille turvallinen säilytyslämpötila on tavanomaista kotijääkaapin 7 - 8 asteen lämpötilaa alhaisempi eli alle kolme astetta. (Mtv3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?
Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti
Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita
Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt
Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"
Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:59
    Matkailu

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?

  • 17:20
    Porot

    Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti

  • 17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • 14:34
    Ilmiöt

    Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

  • 09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"