Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pukinkonttiin laitettavat elintarvikkeet vaativat kylmäsäilytyksen

joulukinkku, liha-alan tiedotus
joulukinkku, liha-alan tiedotusCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 13.12.2001 09:02

Helposti pilaantuvia jouluherkkuja ei pitäisi lainkaan laittaa joulupaketteihin, ellei tuotteille voida varmistaa katkeamatonta kylmäketjua valmistajalta lahjan saajalle saakka, suosittelee Elintarvikevirasto. Jos lahja sisältää tyhjiöpakattuja kalatuotteita, juustoja, pateita tai muita helposti pilaantuvia elintarvikkeita, tuotteiden oikeasta säilytyslämpötilasta täytyy huolehtia, jotta tuotteet säilyvät turvallisina. Elintarvikevirasto muistuttaa, että tällaisten elintarvikkeiden huoneenlämmössä säilyttämiseen liittyy ruokamyrkytysriski. Väärin säilytetty tuote myös pilaantuu helposti.

Helposti pilaantuvien elintarvikkeiden säilyttäminen riittävän kylmässä on tärkeimpiä keinoja ruokamyrkytysten ehkäisemiseksi, sillä useimpien ruokamyrkytysbakteereiden toiminta hidastuu merkittävästi alle kahdeksan asteen lämpötilassa. Eräät ruokamyrkytysbakteerit, kuten Listeria monocytogenes ja Clostridium botulinum, pystyvät kuitenkin lisääntymään jopa kolmen asteen lämpötilassa. Riskielintarvikkeita näiden bakteerien suhteen ovat tyhjiöpakatut kylmäsavustetut ja graavisuolatut kalatuotteet. Elintarvikeviraston mukaan näille tuotteille turvallinen säilytyslämpötila on tavanomaista kotijääkaapin 7 - 8 asteen lämpötilaa alhaisempi eli alle kolme astetta. (Mtv3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Influenssakausi käynnistynyt kunnolla – "Herkimmin tarttuvia viruksia"
Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä
Moni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"
Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video Helsingistä
Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?
Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:38
    Influenssa

    Influenssakausi käynnistynyt kunnolla – "Herkimmin tarttuvia viruksia"

  • 16:44
    Jouluruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä

  • 12:27
    Joulu

    Moni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"

  • 09:59
    Autot

    Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video Helsingistä

  • 08:24
    Liikenneturvallisuus

    Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?