Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pukinkonttiin laitettavat elintarvikkeet vaativat kylmäsäilytyksen

joulukinkku, liha-alan tiedotus
joulukinkku, liha-alan tiedotusCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 13.12.2001 09:02

Helposti pilaantuvia jouluherkkuja ei pitäisi lainkaan laittaa joulupaketteihin, ellei tuotteille voida varmistaa katkeamatonta kylmäketjua valmistajalta lahjan saajalle saakka, suosittelee Elintarvikevirasto. Jos lahja sisältää tyhjiöpakattuja kalatuotteita, juustoja, pateita tai muita helposti pilaantuvia elintarvikkeita, tuotteiden oikeasta säilytyslämpötilasta täytyy huolehtia, jotta tuotteet säilyvät turvallisina. Elintarvikevirasto muistuttaa, että tällaisten elintarvikkeiden huoneenlämmössä säilyttämiseen liittyy ruokamyrkytysriski. Väärin säilytetty tuote myös pilaantuu helposti.

Helposti pilaantuvien elintarvikkeiden säilyttäminen riittävän kylmässä on tärkeimpiä keinoja ruokamyrkytysten ehkäisemiseksi, sillä useimpien ruokamyrkytysbakteereiden toiminta hidastuu merkittävästi alle kahdeksan asteen lämpötilassa. Eräät ruokamyrkytysbakteerit, kuten Listeria monocytogenes ja Clostridium botulinum, pystyvät kuitenkin lisääntymään jopa kolmen asteen lämpötilassa. Riskielintarvikkeita näiden bakteerien suhteen ovat tyhjiöpakatut kylmäsavustetut ja graavisuolatut kalatuotteet. Elintarvikeviraston mukaan näille tuotteille turvallinen säilytyslämpötila on tavanomaista kotijääkaapin 7 - 8 asteen lämpötilaa alhaisempi eli alle kolme astetta. (Mtv3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu
Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin
Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu
Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä
Miksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaa
Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 15:07
    Lapset

    Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu

  • 12:52
    Muotimaailma

    Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin

  • 09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Ruoka

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • 06:33
    Kela

    Miksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaa