Pukeudu juoksulenkille oikein talvellakin – muista tämä näppärä vinkki

Säiden viilentyessä on yhä hankalampi valita lenkille sopivat vaatteet. Joskus on nimittäin aivan liian kuuma ja toisinaan taas liian kylmä. Urheiluvälineiden maahantuoja Patrolin tuotepäällikkö sekä myyntipäällikkö kertoivat MTV Lifestylelle erään hyvän vinkin talviurheiluun liittyen.

Urheiluvälineiden maahantuoja Patrolin myyntipäällikkö Eerik Tölli ja tuotepäällikkö Heidi Johansson tietävät, että pukeutuminen talvella saattaa aiheuttaa hieman päänvaivaa. Suomessa haasteita tähän asiaan tuovat nimittäin muun muassa sade, kylmyys ja liukas maasto.

Onko jotain pukeutumiseen liittyvää vinkkiä, mikä jokaisen juoksijan kannattaisi talvella muistaa?

– Kannattaa ottaa kymmenen astetta mittarista pois ja pukeutua sen mukaan, Johansson vinkkaa.

Eli jos ulkona on esimerkiksi 25 astetta pakkasta, niin pukeudu kuin siellä olisi vain 15 astetta pakkasta.

Pakkasella pää ja paljaat nilkat piiloon

Talvella kannattaa kiinnittää pukeutumiseen muutenkin erityishuomiota. Esimerkiksi pään suojaus on kylmällä säällä tärkeää, sillä suurin osa ihmisen luovuttamasta lämmöstä poistuu juurikin suojaamattoman pään kautta.

– Talvella kannattaa hyödyntää kerrospukeutumista ja suosia istuvia, liikettä myötäileviä, joustavia ja hengittäviä materiaaleja, Johansson muistuttaa.

Talvisin on myös pimeää, joten on syytä suosia sellaisia vaatteita, jossa heijastin on jo valmiiksi tai hankkia itselleen heijastin aivan muutoinkin.

Tölli kertoo, että talviurheilussa kannattaa valita säälle suotuisat jalkineet. Nykyään kenkävalikoima on hyvin laaja, on nimittäin olemassa esimerkiksi nastoitettua kenkää, viimalta suojaavia kenkiä ja paljon muuta.

Talvella on syytä kiinnittää huomiota myös sukanvarteen. Sukanvarren on nimittäin oltava riittävän korkea, jotta nilkka ei jäisi paljaaksi. 

Kun juoksulenkille pukeutuu oikein, niin se sujuu paljon mielekkäimmissä merkeissä ja silloin myös jaksaa juosta kauemmin.

Lue myös:

    Uusimmat