Tässä on yksi Barcelonan mobiilimessujen erikoisimmista uutuuksista – myös Suomen markkinoille

Tuttua Caterpillar-brändiä kantava CAT S60 on yksi Mobile World Congressissa esillä olevista puhelimista erikoisimpia. Se sisältää tavallisen kameran ohella myös lämpökameran.

CAT-puhelimet ovat myynnissä myös Suomessa, ja myös CAT S60 saapuu Suomen markkinoillemme sen kesäkuussa tapahtuvan lanseerauksen aikoihin.

Lämpökamera toimii puhelimessa yhdessä normaalin kameran kanssa – normaali kamera tarkentaa lämpökamerassa näkyvien kohteiden äärirajoja. Lämpökameralla otetuista kuvista voidaan myös jälkikäteen vielä mitata eri pisteiden ja tai eri alueiden pintalämpötiloja kuvasta rajaamalla, ja kuvien lisäksi sitä voidaan käyttää myös videokuvauksen yhteydessä.

Kokeilussa lämpökamerassa erottuivat selkeästi lämpimmät osat kuvasta, mutta kameran antamien lämpötilojen tarkkuutta on vaikea arvioida messuolosuhteiden perusteella.

Lämpökamera myös puhelimessa voisi olla hyödyllinen vaikkapa rakennustöiden yhteydessä. Lisäksi sillä voi nähdä tiettyjen näköesteiden, kuten savun, läpi.

Toisena erikoisuutena CAT S60 on vedenkestävä aina viiden metrin syvyyten asti tunnin ajan. Puhelimen etupuolellakin on kaksi pikkuruista vipua, joita kääntämällä puhelin tiivistyy yli kahden metrin syvyydessä tarvittavalla tavalla.

Aiempien CAT-puhelinten tavoin myös CAT S60 on tehty myös kestämään veden ja pölyn ohella iskuja, ja sen pitäisi kestää pudotus yli 1,8 metristä betonille. Kestävyys on MIL 810G -standardin mukainen.

Teknisesti CAT S60 tarjoaa vielä 4,7 tuuman kosketusnäytön, joka tukee myös käyttöä hansikkailla ja märin sormin, 13 ja viiden megapikselin kamerat, 4G LTE -verkkoyhteydet, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, kolme gigatavua RAM-muistia sekä Qualcommin Snapdragon 617 -järjestelmäpiirin. Puhelimeen tulee Android-käyttöjärjestelmä 6.0 Marshmallow -versiona.

Lue myös:

    Uusimmat