Puhdista kehosi luonnollisesti – 10 detox-ruokaa

Kehon puhdistamiseen haitallisista kuona-aineista ei tarvita monimutkaisia vippaskonsteja.

Solujen, kudosten ja elinten puhdistus kuona-aineista onnistuu kätevästi kotikonstein, kun ruokavalioon lisätään luonnonmukaisia detox-aineita.

1. Hedelmät

Hedelmät sisältävät paljon vettä, joka auttaa kehoa pääsemään eroon myrkyistä. Ne myös sulavat helposti ja sisältävät paljon antioksidantteja, ravinteita, kuituja ja tärkeitä vitamiineja.

2. Vihreät ihmeet

Monet vihreät kasvit kuten lehtikaali ja pinaatti auttavat erityisesti maksaa vapautumaan ympäristöstä aiheutuvista myrkyistä kuten raskasmetalleista ja lisäaineista. Superfoodit kuten jauhettu spirulina ja alfalfa antavat vauhtia ruoansulatukseen.

3. Sitsushedelmät

Raikkaiden sitruksien runsas C-vitamiinipitoisuus ja entsyymit huuhtovat myrkyt ulos. Puhdistuminen tehostuu, kun aloittaa aamunsa lasillisella lämmintä vettä, johon on puristettu sitruunaa.

4. Valkosipuli

Valkosipuli auttaa maksaa tuottamaan entsyymejä, jotka seulovat kuona-aineet pois ruoansulatuksesta.

5. Parsakaali

Parsakaalista saa paljon antioksidantteja, jotka auttavat ruoansulatusta hankkiutumaan eroon myrkyistä.

6. Vihreä tee

Vihreän teen erityislaatuinen antioksidantti, katekiini, edesauttaa maksan toimintaa. Vihreää teetä hörppivä huuhtookin kuona-aineita näppärästi ulos kehostaan.

7. Mung-pavut

Terveysvaikutteisia mung-papuja on käytetty intialaisessa lääketieteessä jo tuhansien vuosien ajan. Pavut paitsi sulavat helposti, myös hajottavat suolistoon jumiutuneita jäännöksiä.

8. Raa'at vihannekset

Kehon puhdistustalkoissa maksan toimintaa tehostavat muun muassa sipuli, porkkana, artisokka, parsa, kukkakaali, parsakaali, ja punajuuri. Myös kurkuma ja oregano toimivat.

9. Siemenet ja pähkinät

Ruoansulatusta auttavat muun muassa pellavan, kurpitsan, hampun ja auringonkukan siemenet sekä mantelit ja saksanpähkinät.

10. Omega-3 rasvahapot

Oliiviöljy ja avokado voitelevat suoliston seinämiä sulattaen samalla kuona-aineita.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja