Psykologi paljastaa: Tässä on onnellisen ihmisen salaisuus!

Psykologi paljastaa, mitä onnelliset ihmiset tekevät eri tavalla kuin muut. Mikä saa heidät nauttimaan elämästään kuin huomaamatta? Nappaa vinkit talteen!

Marcandangel.com paljasti kahdeksan psykologi Sonja Lyubomirskyn listaamaa salaisuutta siihen, mitä elämäänsä tyytyväiset onnelliset ihmiset tekevät eri tavalla kuin muut. Ota vinkit käyttöön jo tänään ja saatat jo pian huomata niiden positiivisen vaikutuksen elämääsi!

1. Ilmaise kiitollisuuttasi

Kiitollisuus kannattaa. Kun arvostat sitä hyvää mitä sinulla on, se saa aikaan syvemmän onnellisuuden tunteen. On vaikea koskaan olla onnellinen, jos ei ole kiitollinen niistä asioista mitä elämässä jo on.

2. Vaali elämänmyönteisyyttä

Voittajilla on kyky luoda oma optimistisuutensa. Menestynyt henkilö on se, joka tilanteesta riippumatta onnistuu katsomaan asioita myönteisestä näkökulmasta. Hän näkee epäonnistumisen ainoastaan mahdollisuutena kasvaa ja oppia elämästä. Myönteisesti ajattelevat ihmiset näkevät maailman täynnä loputtomia mahdollisuuksia, erityisesti raskaina aikoina.

3. Vältä vertailua ja liikojen miettimistä

Voi olla myrkyllistä verrata itseään johonkin toiseen. Jos ajattelee olevansa jotenkin parempi kuin vertailun kohde, saa aikaiseksi epäterveen ylemmyyden tunteen. Tällöin ego paisuu ja sisäinen hirviö hyppää esiin. Jos taas kokee olevansa huonompi kuin vertailun kohde, tulee usein mitätöityä kaikki tekemänsä kova työ ja edistys, jota on saanut aikaan. Jos sinun on pakko vertailla itseäsi johonkin, vertaa sinua aiempaan itseesi!

4. Tee hyvää

Kaikenlaisten hyvien eleiden tekeminen vapauttaa hyvää oloa tuottavaa serotoniinia aivoissasi. Jonkun pyyteetön auttaminen on supertehokas tapa saada hyvää oloa myös itselle. Mikä onkaan parempaa kuin auttaa muita ja saada siitä itsellekin iloinen mieli? Sivullisetkin saavat osansa serotoniinista vain katsellessaan tapahtumien kulkua.

5. Hoivaa ihmissuhteitasi

Onnellisimmilla ihmisillä on syviä, merkitseviä ihmissuhteita. Marcandangel.com. kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan yksinäisten ihmisten kuolleisuusriski on tuplasti suurempi kuin niiden, joilla on läheisiä ihmisiä elämässään. Hyvät ystävät ja asioiden jakaminen heidän kanssaan tuovat lämpimän hyvänolon tunteen.

6. Kehitä selviytymissuunnitelma

Se, miten suhtaudut keljuihin tilanteisiin määrää luonteesi. Toisinaan tapahtuu kurjia juttuja – se on välttämätöntä. Voi olla hankala keksiä luovaa ratkaisua ongelmaan hetkellä kun pullat ovat jo kärähtäneet uuniin. On hyvä omistaa etukäteen harjoiteltu terve suhtautumistapa tällaisiin hetkiin.

7. Opi antamaan anteeksi

Vihan tunteiden vatvominen on todella pahaksi omalle hyvinvoinnillesi. Mielesi kun ei tiedä eroa menneisyyden ja nykyisyyden tunteiden kanssa. Kun "vihaat" jotakuta ja ajattelet asiaa jatkuvasti, negatiiviset tunteet nakertavat vastustuskykyäsi. Jos imet itseesi tällaista tunnetta, se kyllä pysyy kanssasi lopun päivää.

8. Pidä huolta kehostasi

Kehosta huolen pitäminen on ratkaisevan tärkeää, jotta voit olla onnellisimmillasi. Jos fyysinen puolesi ei ole kunnossa, myös mielesi, tunteesi ja sielusi kärsivät. Eräs tutkimus selvitti säännöllisen liikunnan nostavan kliinisesti masentuneiden onnellisuustasoa yhtä paljon kuin masennuslääkkeet. Kuuden kuukauden kuluttua tutkimukseen osallistuneiden riski sairastua masennukseen uudelleen pieneni huomattavasti, sillä heille oli kehittynyt parempi itsetunto, kertoo Marcandangel.com.


Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja