Kahdeksan oivaltavaa askelta positiivisempaan ajatteluun

Huomaatko alati sortuvasi negatiiviseen ajatteluun ja pessimistiseen asenteeseen? Heitä hyvästit moiselle, ja opettele ajattelemaan positiivisemmin: näin voit löytää onnen.

"Positiivisesti ajatteleva ihminen näkee näkymättömän, tuntee tuntemattoman ja saavuttaa mahdottoman."

"Pessimisti ei pety" on turvallinen sananparsi, mutta ei kovinkaan auttava. Jos näet lasin olevan aina puoliksi tyhjä eikä puoliksi täynnä, oletko koskaan ajattelut että näet myös koko elämäsi niin? Lopeta siis ainainen valittaminen ja turha kritisoiminen, ja opettele sen sijaan osoittamaan kiitollisuutesi ja arvostuksesi muille sekä ennen kaikkea itsellesi. Myös nämä auttavat sinua saavuttamaan sisäisen rauhan. Lue kahdeksan vinkkiä positiivisempaan ajattelutapaan, jotta saisit lasisi piri pintaan.

1. Keskity siihen mitä haluat – älä siihen, mitä et halua

Jos tiellämme on töyssyjä, vaikeuksia ja ongelmatilanteita, keskitymme helposti ainoastaan niiden vatvomiseen. Sen sijaan tulisikin keskittyä siihen, mitä itse haluaisi lopputuloksen olevan ja miten sen voi saavuttaa ja pyrkiä siihen. Älä jää vatvomaan ja pysähdy turhia murehtimaan: ole liikkeessä.

2. Muista, että jokainen vastoinkäyminen tuo mukanaan opetuksen

"Jos teet virheen etkä korjaa sitä, silloin se on todellinen virhe." Ajattele, että kaikessa kokemassasi – niin hyvässä että pahassa – piilee opetus. Ehkäpä et heti huomaa sitä, kuin vasta viikkojen tai vuosien päästä, mutta jonain päivänä huomaat virheiden, erehdysten ja ongelmien opettaneen ja kasvattaneen sinua.

3. Älä usko kaikkia ajatuksiasi

Huomaatko joskus tekeväsi kärpäsestä härkäsen, pohjaan palaneen tomaattikeiton olevan maailmanloppu, riita oman sisaren kanssa olevan täysin selvittämättömissä tai lempiripsivärimerkkisi tuotannon lopettaminen se kaikista kaamein takaisku?

Yleensä ongelmamme eivät ole kovinkaan suuria, mutta mielemme saattaa lietsoa niistä suurempia. Vaarana on myös uskoa kaikesta vain pahaa ja huonoa. Tarkkaile omia kielteisiä ajatuksiasi, äläkä samaistu niihin. Ole niiden yläpuolella.

4. Ole kiitollinen kaikista kokemuksista ja ihmisistä – olivatpa ne hyvästä tai pahasta

Miten enemmän opit osoittamaan kiitollisuuttasi eri ihmisille ja kokemillesi kokemuksillesi, sitä enemmän syitä kiitollisuuteen satelee – ja näin keskittyessäsi kiitollisuuteen enää ei jääkään tilaa stressille ja huolille, eikä negatiivisuudelle. Ajattele, että kokemuksesi vain kasvattavat ja muokkaavat sinua paremmaksi ihmiseksi – jos vain sallit itsellesi sen mahdollisuuden.

5. Muista, että kaikella on tarkoituksensa

Vanha sanonta "Kaikella on tarkoituksensa" ei ole täysin tuulesta temmattu. Jokaisella kohtaamallasi ihmisellä on jokin tarkoitus, niin hyvässä että pahassa, mutta sinä et saisi tuomita heitä hyviksi tai huonioksi, positiiviseksi tai negatiiviseksi. Kaikki kohtaamamme ihmiset opettavat meille aina jotain: joko me opetamme heille, tai me opimme heistä.

6. Luovu perfektionismista

Kun yrität olla kaikessa täydellinen, saat vain kontollesi stressiä ja turhautumista, sillä ikävä kyllä kukaan ei ole täydellinen eikä kukaan voi olla täydellinen kaikessa (vaikka siltä joskus vaikuttaisikin). Miksi ylipäätään pitäisi olla täydellisen täydellinen kaikessa? Täydellisyys kun ei anna sijaa kehittymiselle. Myönnä, ettet ole kaikessa täydellinen, koska sinun ei tarvitse. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että heittäisit kirveen kankkulan kaivoon.

7. Päästä irti muutoksen vastaisuudesta

Hyväksy asiat niin kuin ne ovat, äläkä aina yrittää muuttaa kaikkea tai kaikkia tai kieltäytyä hyväksymästä muutosta. Tämä on taistelu, jota et voi voittaa. Mikään ei ole pysyvää, muutos voi olla myös hyvästä. Eihän murrosikäinenkään voi estää itseään kasvamasta aikuisen mittoihin. Olet paljon onnellisempi ihminen, jos vain sallit muutoksen tapahtua ja sallit itsesi olla sellainen ihminen kuin olet.

8. Ole läsnä kaikessa, mitä ikinä teetkin

Älä jämähdä menneisiin, älä pelkää tulevaa. Elä tässä hetkessä ja luota ajatuksiisi, tunteisiisi ja itseesi.


AVA

Lähde: Purposefairy

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja