Toim. Kati Nappa
Vieraina viinitilalliset Gwenael ja Michel Laroche valmistamassa provancelaisia herkkuja.
Grillattua kalaa
n. 150 g siikaa tai muuta valkoista kalaa nahallisena fileenä/ruokailija
suolaa, pippuria, yrttejä
Mausta kala ja grillaa se nahkapuoli alaspäin muutama minuutti kunnes on kypsä.
Kasvikset Välimeren tapaan
0,5 -1 kesäkurpitsaa
0,5 -1 munakoisoa
0,5 -1 fenkolia
1-2 paprikaa
2 tomaatteja
10-12 mustaa oliivia
marinointiliemi:
1-2 sitruunan mehu
1 rkl balsamiviinietikkaa
1-1,5 dl oliiviöljyä
tuoreita yrttejä esim. timjamia, kirveliä, rosmariinia, basilikaa
1. Puhdista ja leikkaa kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi (tomaateista siemenet pois) ja kaada päälle marinointiliemi.
2. Anna marinoitua 1-2 tuntia tai pidempään.
3. Valuta liemi pois (voit käyttää sen esim.salaatinkastikkeeksi) ja paista kasvikset hyvin kuumalla pannulla nopeasti juuri ennen tarjoilua.
4. Tarjoa lisäksi hyvin ohueksi viipaloituja ja oliiviöljyssä kypsennettyjä perunaviipaleita ja valkoviinivoikastiketta.
Valkoviinivoikastike
2-3 salottisipulia
nokare voita
2 dl kuivaa valkoviiniä
pehmeää voita
suolaa, pippuria
1, Hienonna sipuli ja kuullota se.
2. Lisää valkoviini ja keitä kunnes noin puolet on haihtunut. Siivilöi halutessasi sipulit pois.
3. Lisää pehmeä voi nokareina mutta älä keitä enää.
4. Tarjoa kalan ja kasvisten kanssa.