Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Provancen herkkuja viinitilallisen tapaan 31.8.2001

Julkaistu 31.08.2001 11:16

Toim. Kati Nappa

Vieraina viinitilalliset Gwenael ja Michel Laroche valmistamassa provancelaisia herkkuja.

Grillattua kalaa

n. 150 g siikaa tai muuta valkoista kalaa nahallisena fileenä/ruokailija
suolaa, pippuria, yrttejä

Mausta kala ja grillaa se nahkapuoli alaspäin muutama minuutti kunnes on kypsä.

Kasvikset Välimeren tapaan

0,5 -1 kesäkurpitsaa
0,5 -1 munakoisoa
0,5 -1 fenkolia
1-2 paprikaa
2 tomaatteja
10-12 mustaa oliivia

marinointiliemi:

1-2 sitruunan mehu
1 rkl balsamiviinietikkaa
1-1,5 dl oliiviöljyä
tuoreita yrttejä esim. timjamia, kirveliä, rosmariinia, basilikaa

1. Puhdista ja leikkaa kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi (tomaateista siemenet pois) ja kaada päälle marinointiliemi. 2. Anna marinoitua 1-2 tuntia tai pidempään. 3. Valuta liemi pois (voit käyttää sen esim.salaatinkastikkeeksi) ja paista kasvikset hyvin kuumalla pannulla nopeasti juuri ennen tarjoilua. 4. Tarjoa lisäksi hyvin ohueksi viipaloituja ja oliiviöljyssä kypsennettyjä perunaviipaleita ja valkoviinivoikastiketta.




Valkoviinivoikastike

2-3 salottisipulia
nokare voita
2 dl kuivaa valkoviiniä
pehmeää voita
suolaa, pippuria

1, Hienonna sipuli ja kuullota se.
2. Lisää valkoviini ja keitä kunnes noin puolet on haihtunut. Siivilöi halutessasi sipulit pois.
3. Lisää pehmeä voi nokareina mutta älä keitä enää.
4. Tarjoa kalan ja kasvisten kanssa.

Lisää aiheesta:

Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!Moni tekee tämän lääkevirheen flunssassa – proviisori oikaisee harhaluulonMonilla nuorilla tarve päästä "hyvään" lukioon – opetusministeriltä termille uusi määritelmäViikkohoroskooppiMiksi lapsilisän maksu loppuu jo 17-vuotiaana? Kela vastaaSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:15
    Hedelmät

    Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!

  • 06:51
    Flunssa

    Moni tekee tämän lääkevirheen flunssassa – proviisori oikaisee harhaluulon

  • 06:00
    Politiikka

    Monilla nuorilla tarve päästä "hyvään" lukioon – opetusministeriltä termille uusi määritelmä

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:02
    Kela

    Miksi lapsilisän maksu loppuu jo 17-vuotiaana? Kela vastaa