Professori tajusi kahden tunnin etäluennon jälkeen mikrofoninsa olleen koko ajan äänettömällä: "Oppilaat yrittivät kaikenlaisia kikkoja..."

Singaporelaisen yliopiston professori sai vasta kahden tunnin luennon jälkeen tietää, että hänen mikrofoninsa oli ollut äänettömällä koko ajan.

Singaporelaisen yliopiston professori luennoi kaksi tuntia ennen kuin tajusi, ettei kukaan kuule.

Matematiikkaa opettava Wang Dong oli raporttien mukaan ehtinyt opettaa etäkurssia videoneuvottelutyökalu Zoomin kautta jo kahden tunnin ajan, kun tajusi mikrofoninsa olleen äänettömällä, kertoo paikallinen The Independent -lehti. Epäonnisesta tunnista alkoi pian kiertää videoita netissä.

Ääni palasi vasta lopuksi

Dongin ääni palautui vasta luennon lopuksi. Mies kysyi luennon lopussa oppilailtaan, onko kellään mitään kysyttävää. Kukaan ei vastannut.

Pian tämän jälkeen yksi opiskelija kertoi Dongille, että hänen puheensa ovat olleet koko ajan äänettömällä.

– Emme ole kuulleet mitään sitten kello kuuden, yksi opiskelija totesi.

– Siis, miten kauan kuulitte? hämmentyneen oloinen Dong kysyi oppilailtaan.

Opettajan ääni katosi kahdeksan minuutin jälkeen

Opiskelijoiden mukaan kello kuusi alkaneen luennon alussa Dongin ääni oli kuulunut noin kahdeksan minuutin ajan, minkä jälkeen hänen kameransa kuva oli jäätynyt. Samalla äänikin oli kadonnut.

Epäonnisesta tunnista alkoi pian kiertää videoita netissä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Oppilaat yrittivät kaikenlaisia kikkoja saadakseen hänen huomionsa, he panivat mikrofoninsa päälle ja jopa soittivat hänen puhelimeensa, mutta hän ei kuitenkaan vastannut, vaan vain jatkoi tuntia, opiskelija Azusa Chan kuvailee.

Syynä "monenlaiset" tekniset ongelmat

Dong ilmeisesti opetti iPadia käyttäen, mikä johti siihen, että "moni asia meni pieleen". Zoomissa on myös mahdollista asettaa muut osanottajat äänettömälle, mikä voisi selittää sen, ettei Dong kuullut opiskelijoidensa ääniä.

Moni opiskelija olikin poistunut etätunnilta kesken kaiken.

Lupasi uusia luennon

Dong lupasi toistaa luennon myöhemmin. Jatkossa hän on luvannut pitää puhelimensa vierellään, jotta hän huomaa mahdollisesti saapuvat puhelut.

Lue myös:

    Uusimmat