Mainos

Prinssi William tulee kahden viikon päästä Suomeen, ohjelma julki – täällä voit tavata prinssin!

Tasavallan presidentin kanslia on julkistanut Cambridgen herttuan, Britannian prinssi Williamin ohjelman hänen Suomen-vierailullaan.

29.–30. marraskuun vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Vierailu alkaa presidentin ja prinssin kahdenvälisillä keskusteluilla.

Tapaamisen jälkeen herttua tutustuu Iceheartsin toimintaan helsinkiläisessä jäähallissa. Icehearts-toimintamalli tarjoaa joukkueurheilun kautta pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea sitä tarvitseville lapsille.

Avauspäivään kuuluvan lisäksi Britannian Suomen-suurlähettilään Sarah Pricen emännöimä vastaanotto sekä presidentti Niinistön ja rouva Jenni Haukio tarjoama juhlaillallisen Mäntyniemessä.

Torstaina 30. marraskuuta William vierailee teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushissa. Hän osallistuu avajaisiin ja tutustuu suomalaisiin ja brittiläisiin yrityksiin.

Lisäksi prinssi vierailee helsinkiläisessä alakoulussa, jossa hän yhdessä opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen ja Helsingin varapormestari Pia Pakarisen kanssa tutustuu tiedotteen mukaan "innovatiivisiin oppimisympäristöihin ja -menetelmiin sekä kiusaamisen vastaiseen KiVa Koulu -ohjelmaan". Koulun nimeä ei ole vielä julkistettu.

Yleisö voi tervehtiä prinssi Williamia torstai-iltapäivänä iltapäivällä Esplanadin puistossa, jossa herttua tutustuu Tuomaan markkinoihin yhdessä Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tuuli Kousan kanssa. Joulumarkkinoilta herttua siirtyy Helsingin kaupungin tarjoamalle lounaalle Kaupungintalolle.

Vierailu päättyy Suomen ilmavoimien esittelyyn Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

William ja Catherine esittelivät prinsessansa 2.5.2015:

   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.