Prinsessa Beatricen pienokainen tulee saamaan ainutlaatuisen tittelin – ei kuitenkaan kuningatar Elisabetilta

Prinsessa Beatrice saa syksyllä esikoisensa. Pienokainen saa ainutlaatuisen tittelin, mutta se ei tule brittihovista vaan lapsen isän suvusta.

Britannian prinsessa Beatricea ehdittiin maailmalla tituleeraamaan vuonna 2020 jo maailman epäonnisimmaksi kuninkaalliseksi, kun Beatricen ja italialaistaustaisen kiinteistöpohatan Edoardo Mapelli Mozzin häitä jouduttiin lykkäämään useita kertoja

Vaikka koronapandemia pakotti parin perumaan Buckinghamin palatsiin kaavaillut hääjuhlat, saivat he toisensa kaikessa hiljaisuudessa viime heinäkuussa Windsorin linnassa järjestetyssä hyvin pienimuotoisessa seremoniassa, jossa kunniavieraina olivat kuningatar Elisabet ja prinssi Philip.

Pari julkisti seuraavan kerran iloisia perheuutisia toukokuussa, kun hovi tiedotti prinsessa Beatricen odottavan esikoistaan. Pienokaisen on määrä syntyä syksyllä. Beatricelle, 33, lapsi on ensimmäinen, kun taas Edoardolla, 38, on aiemmasta suhteestaan vuonna 2016 syntynyt poika Wolfie.

95-vuotiaalle kuningatar Elisabetille prinsessa Beatricen pienokainen tulee olemaan 12. lapsenlapsenlapsi. Beatricen vanhemmat, Yorkin herttua Andrew ja herttuatar Sarah Ferguson tulevat hekin isovanhemmiksi toistamiseen tämän vuoden puolella. Heidän ensimmäinen lapsenlapsensa syntyi talvella, kun prinsessa Eugenie ja hänen puolisonsa Jack Brooksbank saivat poikavauvan. Pienokainen sai nimekseen August.

Brittilehti Mirror kertoo, että Beatricen ja Edoardon tuleva pienokainen tulee syntyessään saamaan ainutlaatuisen tittelin. Se ei kuitenkaan ole tulossa kuningatar Elisabetilta, vaan isän suvun puolelta.

Kyseessä on hyvin vaikutusvaltainen italialaissuku, jonka sukupuun kerrotaan olevan jäljitettävissä yli tuhannen vuoden päähän, aina vuoteen 985 saakka.

Mapelli Mozzien sukuun on Edoardon isän, kreivi Alessandro Mapelli Mozzin mukaan kuulunut kahdeksan suurlähettilästä, 15 tuomaria, 29 oikeustieteentohtoria ja kaksi piispaa – muun muassa. Lisäksi suvusta löytyy useita kapteeneja, lääkäreitä, kirjailijoita, notaareja ja kultaseppiä.

– Edoardo on ainoa miespuolinen perijä seuraavassa sukupolvessa. Hän on kreivi ja hänen vaimostaan tulee automaattisesti kreivitär, Edoardon isä kommentoi Beatricen tulevaa titteliä ennen häitä.

Tämä tarkoittaa Mirrorin mukaan myös sitä, että parin lapset tulevat saamaan aikanaan vastaavat tittelit. 

Mapelli Mozzien sukuhistoriasta aiemmin uutisoinut Daily Mail kertoi, että myös suvun 1700-luvulla rakennettua Milanon liepeillä sijaitseva kartano päätynee jossain vaiheessa perintönä perheensä vanhimmalle pojalle Edoardolle.

Yhdeksän makuuhuoneen lukaali sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Milanosta ja perheen kerrotaan nauttineen tiluksistaan erityisesti kesäaikaan.

Kuningatar Elisabet ei ole myöntänyt titteleitä prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin lapsille, kuten ei myöskään prinsessa Eugenien August-pojalle. Prinsessat Beatrice ja Eugenie eivät ole itsekään edustaneet päätyönään, vaan ovat kuninkaallisten tehtävien sijaan tehneet siviilitöitä.

Lähteet: Mirror, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat