Prinsessa Beatricelle avioliiton myötä uusi titteli – tällainen on italialaisen sulhasen suku, joka on "jopa hienompi kuin prinsessalla itsellään"

Prinssi Andrew vetäytyy julkisista tehtävistä Epstein-kytkösten vuoksi 1:10
Prinssi Andrew'n yllä leijuva skandaali on varjostanut prinsessa Beatricen hääjärjestelyjä

Prinsessa Beatrice saa keväällä avioituessaan italialaisen kreivittären tittelin, paljastaa tuleva appiukko.

Britanniassa tanssitaan 29. toukokuuta kuninkaallisia häitä, kun prinsessa Beatrice, 31, avioituu italialaispohatta Edoardo Mapelli Mozzin, 36, kanssa St. Jamesin palatsin kappelissa Lontoossa.

Kiinteistöbisneksessä omaisuutensa tehnyt sulhanen ei ole kuninkaallinen, mutta tulee hyvin vaikutusvaltaisesta suvusta. Beatrice nimittäin tulee avioliittonsa myötä saamaan Britannian prinsessa-tittelinsä lisäksi myös italialaisen kreivittären tittelin, kertoi Daily Mail sunnuntaina jutussaan, jossa Mapelli-Mozzin suvun arvioitiin olevan "jopa hienompi kuin prinsessalla itsellään".

Kyseessä on hyvin vaikutusvaltainen italialaissuku, jonka sukupuun kerrotaan olevan jäljitettävissä yli tuhannen vuoden päähän, aina vuoteen 985 saakka.

Lisäksi suvussa on ollut vuosien saatossa useita arvovaltaisissa tehtävissä työskennelleitä henkilöä. Mapelli Mozzien sukuun on sulhasen isän Alessandro Mapelli Mozzin mukaan kuulunut kahdeksan suurlähettilästä, 15 tuomaria, 29 oikeustieteentohtoria ja kaksi piispaa – muun muassa. Lisäksi suvusta löytyy useita kapteeneja, lääkäreitä, kirjailijoita, notaareja ja kultaseppiä.

Beatrice päässee lisäksi jossain vaiheessa hallinnoimaan myös Mapelli Mozzin 1700-luvulla rakennettua sukukartanoa, sillä se päätynee perintönä perheensä vanhimmalle pojalle Edoardolle. Yhdeksän makuuhuoneen lukaali sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Milanosta ja perheen kerrotaan nauttineen tiluksistaan erityisesti kesäaikaan.

Vaikka häävalmisteluja ovat varjostaneet morsiamen isän prinssi Andrew'n yllä leijuvat skandaalit, on sulhasen isä Daily Mailille antamansa haastattelun mukana hyvin mielissään tulevasta avioliitosta.

– He ovat hyvin sopivia toisilleen ja ovat tunteneet toisensa jo pidemmän aikaa. En ole koskaan nähnyt häntä näin onnellisena! Alessandro Mapelli Mozzi iloitsi poikansa puolesta.

Juuri tuleva appi vahvistaakin, että Beatrice saa kreivittären tittelin.

– Edoardo on ainoa miespuolinen perijä seuraavassa sukupolvessa. Hän on kreivi ja hänen vaimostaan tulee automaattisesti kreivitär, hän kommentoi.

Alessandro Mapelli Mozzin kerrotaan lisäksi niittäneen mainetta osallistumalla vuoden 1972 talviolympialaisiin Sapporossa alppihiihtäjänä – tosin edustaen Britanniaa, sillä hänellä on myös Britannian kansalaisuus.

Edoardon vanhemmat erosivat tämän ollessa 5-vuotias. Välit isään eivät  ilmeisesti ole kovin läheiset, sillä Alessandro Mapelli-Mozzi kertoi Daily Mailille tavanneensa poikansa viimeksi syksyllä juuri ennen kuin kihlaus julkistettiin.

Siteitä Beatricen perheeseen sen sijaan on ollut jo vuosien ajan.

Edoardon tulevasta anopista, Yorkin herttuattaresta Sarah Fergusonista, tuli Edoardon velipuolen kummitäti, kun Edoardon äidin Nikki Williams-Ellisin perhe kasvoi tämän uuden aviopuolison kanssa. Edoardon isäpuoli, vuonna 2011 kuollut brittipoliitikko Christopher Shale, oli Yorkin hertuaparin hyvä ystävä.

Edoardo itse on kertonut olleensa hyvin läheinen isäpuolensa kanssa. Hän on jopa sanonut Shalen olleen "ainoa isä, joka hänellä on ollut".

Perhekytkösten vuoksi tulevan avioparin onkin kuvailtu tunteneensa toisensa lähes koko ikänsä.

– Perheemme on tuntenut Beatrice lähes koko hänen elämänsä ajan. Edo ja Beatrice ovat luotuja toisilleen, Nikki Williams-Ellis iloitsi lausunnossaan, kun kihlaus julkistettiin viime syksynä.

Lue myös:

    Uusimmat